BC Mureş, “bestia nerra” pentru baschetbaliştii Craiovei

0
98

SCMU a pierdut cu 88-79 în Ardeal, după ce avea un punct avans înaintea ultimului sfert

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova a pierdut pentru a treia oară în acest sezon în faţa celor de la BC Mureş, două dintre eşecuri fiind în Liga Naţională, iar unul în Cupa României, care s-a dovedit suficient pentru calificarea trupei ardelene. Dacă luăm în calcul absenţele din echipa lui Oliver Popovic, se poate spune că a fost o înfrângere asumată, însă craiovenii chiar puteau specula anumite momente favorabile pentru a tranşa victoria la Târgu Mureş. Fără cei trei sârbi, accidentaţi (Micic a fost trecut pe foaie, însă nu a jucat nicio secundă), dar mai ales fără liderul Cătălin Burlacu, menajat, Craiova a mers în Ardeal pentru a nu face figuraţie şi de a profita de o eventuală seară mai slabă a gazdelor. Acestea nu au mai avut aceeaşi productivitate din afara semiercului (ambele echipe au avut procent de 33 %), însă au făcut diferenţa s-a făcut în ultimul sfert, pe mâna superstarurului mureşenilor, Alhaji Mohammed, şi din duelul câştigat sub panou de Ousmane Barro în faţa lui Pantic. Trei coşuri de la distanţă reuşite de Mohammed şi alte trei “3 point play” trecute în contul lui Barro au adus victoria Mureşului, după ce oltenii aveau avantaj de un punct la ultima pauză. Pe sferturi, scorul a fost: 27-19, 19-22, 19-25, 23-13. Pentru prima dată de când a fost transferat la Craiova, Darius Hargrove n-a mai depăşit 20 de puncte în campionat.

 “Craiova este o echipă atletică, de la început a jucat foarte tare, foarte rapid şi cu un singur om “mic”, iar asta ne-a cauzat dificultăţi în apărare. În prima repriză, planul nostru nu a fucţionat, fiindcă mereu cineva a făcut o greşeală, am jucat cam moale. Apoi, am schimbat câte ceva, iar acest lucru ne-a adus victoria. În partea a doua am jucat ca o echipă, nu fiecare pentru el, cum am făcut în prima repriză” a spus antrenorul gazdelor, Audruis Prakuraitis. Au jucat pentru SCMU Craiova: Johnson 18 puncte, Popescu 17, Hargrove 12, Bureau 15, Negoiţescu 8, Pantic 5, Pilcevic 4, Damian, Stănescu. Pentru BC Mureş, Alhaji Mohammed a înscris 26 de puncte, secondat de Barro, cu 19 puncte, iar Goran Martinic a adăugat şi el 15 puncte.

După 20 de etape, SCMU Craiova este pe locul 6, cu 32 de puncte şi joacă joi, 10 februarie, de la ora 19, în Sala Polivalentă, un meci important, cu “U” BT Cluj.