Neagoe: “Nu promit titlul, dar ar fi un vis împlinit”

0
412

Universitatea Craiova se află în Turcia, la resortul Kaya Palazzo din Belek, pentru un stagiu de pregătire de 11 zile. Eugen Neagoe are 28 de jucători sub comandă, iar pe lângă antrenamente vor exista şi trei meciuri amicale, pe 10 ianuarie cu ungurii de la Kecskemeti, iar pe 15 ianuarie, cu Slask Wroclaw din Polonia şi cu Partizan Belgrad, locul 2 în prima ligă din Serbia.

Eugen Neagoe, despre stagiul din Antalya şi despre obiectivele la Ştiinţa: „Primele impresii sunt că avem condiţii foarte bune de pregătire, aşa cum ştiam, începând de la hotel, masă, iar terenul de antrenament este de o calitate foarte bună. Băieţii sunt puţin obosiţi, dar au fost receptivi, încearcă să respecte tot ce vorbim, ce ne interesează la fiecare antrenament, doar aşa putem să recăpătăm forţele. Le-am spus că este o perioadă mai dificilă, este şi scurtă, sunt decât 10-11 zile şi încercăm să beneficiem de acestea, vremea ne ajută şi până acum totul decurge normal. Mi-aş dori ca toţi băieţii să fie sănătoşi, să se pregătească, să nu piardă antrenamente, să aibă continuitate în pregătire şi să ne întoarcem la Craiova mai puternici decât am plecat. Acumulările trebuie să ne dea o putere mai mare pentru aceste 9 etape rămase. Toţi foştii jucători ai Universităţii Craiova îşi doresc să ajungă la un moment dat să antreneze echipa, aşa cum a fost cazul lui Emil Săndoi, prietenul meu şi fostul meu coleg, şi aşa îşi doresc şi alţi colegi de-ai noştri. Un vis împlinit ar fi dacă am reuşi să aducem campionatul la Craiova. Ar fi şi cea mai mare realizare şi a mea ca antrenor. Voi face tot ce depinde de mine să realizăm ce ne-am propus. Şi noi şi suporterii ne dorim să fim pe primul loc. Nu promit nimic, dar împreună cu băieţii şi cu oamenii care conduc clubul sper să ajungem să luăm campionatul. Îmi doresc foarte mult să avem cât mai mulţi suporteri la meciuri şi nu aş vrea să-i dezamăgim, să le aducem bucurii la fiecare meci.”

Neagoe, despre cariera de jucător la Craiova: “Au fost multe momente frumoase la Craiova, dar când reuşeşti eventul este ceva deosebit. OK, eu am mai reuşit eventul şi cu Ferencvaros, dar eventul din 1991 a fost unic, special. N-am să uit nici finala din 1993, când la finalul meciului am rămas cu toate medaliile la gât, pentru că pe final, în minutul 85, s-a accidentat grav Emil Săndoi şi n-am mai avut timp să împărţim medaliile şi au rămas toate la gâtul meu, se vede şi în poza de grup. Îmi aduc aminte de acel moment urât al accidentării, dar pe de altă parte a fost frumos că am câştigat Cupa”.

Neagoe, despre Alexandru Işfan: „Îl cunoşteam foarte bine, l-am urmărit de când juca la CS Mioveni şi mi-a plăcut de atunci, era un jucător interesant, cu calităţi foarte bune, între timp a ajuns la naţionala de tineret, sper ca la noi realizările să fie mult mai mari, să se vadă şi în rezultatele noastre aportul lui şi cred că poate face pasul la naţionala mare. A arătat bine din prima zi, se cunoaşte cu mulţi jucători de la noi, este coleg cu ei la naţionala de tineret”.

Neagoe, despre una dintre marile sale pasiuni: „Una dintre pasiunele mele este pescuitul, merg cu prietenii, şi stau chiar 2-3 zile, chiar prin unele locuri mai puţin frecventate, unele insule din zona noastră, sunt foarte frumoase, în zona Corabia sau Ostroveni. Îmi place foarte mult să stau în acea linişte 2-3 zile, în sălbăticie. Am prins un peşte de 15 kg, pot să mă laud cu asta, a fost cea mai mare captură a mea”.

Neagoe, despre începuturile sale în fotbal: “Am început să joc la CSS Craiova şi apoi am trecut la Universitatea, pentru care am jucat mai întâi la tineret. Îmi aduc aminte că urmăream marii jucători ai Ştiinţei jucând tenis cu piciorul înainte de antrenamente, rămâneam să-i vedem, am avut ocazia să debutez lângă acei jucători imenşi. Pentru puştii de la academia noastră, le spun că nu le va fi uşor, dar o şansă fantastică, fiindcă au toate condiţiile pentru a ajunge fotbalişti, sunt norocoşi, în primul rând fiindcă sunt talentaţi, apoi pentru că sunt la Universitatea şi au o şansă unică să ajungă jucători importanţi.”