Florin Gardoş şi Dominik Glavina au absentat la reunire, ei urmând să părăsească Bănia / Alb-albaştrii s-au consultat: sunt apţi de performanţă

0
108

Universitatea Craiova a efectuat vizita medicală şi pleacă astăzi în stagiul de pregătire din Antalya, unde va susţine 3 meciuri amicale

Universitatea Craiova şi-a programat reunirea pe 2019 la Policlinica pentru Sportivi din Bănie, unde alb-albaştrii au efectuat vizita medicală. Principalele absenţe au fost ale lui Florin Gardoş şi Dominik Glavina, care vor părăsi gruparea din Bănie, primul având şanse mari de a ajunge la Iaşi. De asemenea, tânărul fundaş Florin Borţa va fi împrumutat la Petrolul Ploieşti. Noutăţile de la reunirea oltenilor le-au reprezentat jucătorii de la echipa a doua, Craiova nereuşind vreun transfer până la reluarea pregătirilor. Lotul care a efectuat vizita medicală este şi cel care va pleca în cantonamentul din Antalya şi i-a cuprins pe: Mirko Pigliacelli, Laurenţiu Popescu, Eduard Stăncioiu, Cătălin Preduţ (portari), Radoslav Dimitrov, Ivan Martic,  Isaac Donkor, Renato Kelic, Marius Briceag, Nicuşor Bancu, Răzvan Popa, Tiago Ferreira, Cătălin Ion, Alexandru Sârbu (fundaşi),  Matteo Fedele, Ovidiu Bic, Alexandru Mateiu, Alexandru Cicăldău, Lucian Buzan (mijlocaşi), Alexandru Mitriţă, Cristi Bărbuţ, Valentin Mihailă, Cesar Meza Colli, Raoul Baicu, Andrei Burlacu, Elvir Koljic, Nuno Rocha, Luis Niţu, Alexandru Zete (atacanţi). Lotul Ştiinţei va decola în această dimineaţă din Bănie cu un charter cu destinaţia Antalya, delegaţia olteană fiind cazată pentru următoarele 18 zile la resortul The Land of Legends din Belek. Ca de obicei, Devis Mangia a hotărât ca echipa să dispute puţine meciuri amicale şi se pare că alb-albaştrii vor avea parte de numai trei adversari în stagiul de iarnă, care încă nu au fost stabiliţi.

Mitriţă nu s-a îngrăşat în vacanţă: „Mi-a fost frică de amendă”

Căpitanul Universităţii Craiova, Alex Mitriţă, a petrecut vacanţa pe tărâmuri însorite, în Maldive şi în Dubai, dar spune că nu a făcut excese alimentare, de teama amenzii pentru kilograme în plus. „A fost foarte frumos în vacanţă, a fost cald, m-am relaxat, mi-am încărcat bateriile, aveam nevoie după un an greu. Ne dorim să fim sănătoşi, să facem un cantonament bun şi să fim apoi pregătiţi să câştigăm fiecare meci. Cantonamentele ne ţin în formă. Nu am kilograme în plus, mi-a fost frică de amendă! Trebuie să ne gândim foarte bine unde vrem să ajungem şi ce vrem să facem. Ne aşteptă meciuri foarte grele, noi jucăm următoarele partide cu echipe care se vor afla în play-off. Nu ştiu ce jucători vor veni, vom vedea, avem nevoie de omogenitate în primul rând, avem echipă valoroasă şi trebuie să facem un sezon bun, fiindcă fanii Craiovei sunt la nivel înalt şi vrem şi noi să ne ridicăm la pretenţiile lor. Nu mă gândesc acum la plecare, vreau să rămân aici şi să câştig trofee apoi vom vedea ce oferte voi avea şi unde va fi bine să mă transfer”. 

„Oracolul” Bancu: „Vreau titlul sau chiar eventul cu Universitatea”

Nicuşor Bancu este „oraculul Craiovei”, după ce a făcut în precedentele interviuri la vizita medicală predicţii care s-au adeverit la finalul fiecărui sezon. „Bancone” spunea ca vrea să fie titular la Universitatea, apoi că speră să ajungă la echipa naţională, acum un an şi jumătate şi-a dorit AC Milan ca adversar în Europa League, iar de această dată a anunţat că vrea să câştige titlul sau chiar eventul cu formaţia din Bănie. „În primul rând vreau să fiu sănătos şi să-mi ajut echipa să câştigăm cel puţin un trofeu. Vacanţa a fost scurtă, dar e bine aşa, fiindcă îmi face plăcere să vin să joc fotbal, asta îmi doresc. Mai sunt câteva etape şi sper să fim în play-off, iar dacă vom câştiga suficiente puncte ne putem gândi mai târziu şi la titlu. Avem un lot extraordinar şi nu cred că ne mai trebuie întăriri, nu mă interesează ce fac alte echipe. Nu mă mai gândesc la transfer, acum îmi doresc să iau titlul şi chiar să fac eventul cu Universitatea. Îmi pare rău că a plecat Gardoş, îi mulţumesc pentru ce a făcut la Craiova, îi urez succes” a declarat Bancu.

Martic vrea să fie campion când se va însura, în vară

Ivan Martic a profitat de vacanţă pentru a merge în Croaţia şi a pune la punct evenimentul din vară, când se va căsători. Croatul speră ca în vară să celebreze nu numai nunta, ci şi titlul cu Universitatea Craiova. „Cantonamentul va fi greu, ca de obicei, dar este util pentru orice jucător, pentru a ne ajuta când vin meciurile oficiale. Obiectivul este să câştigăm fiecare meci. În vacanţă am fost în Croaţia pentru a-mi organiza nunta care va fi peste 6 luni şi sper să am şi altceva de sărbătorit atunci o dată cu nunta” a spus fundaşul dreapta al Universităţii.

Cristi Bărbuţ a declarat la finalul vizitei medicale: „2018 a fost bun pentru mine spre final şi sper ca şi în 2019 să ajut echipa să câştige, vreau să-mi fac treaba pe teren şi să câştigăm ca echipă. Am luat un trofeu anul trecut şi o să muncim şi acum pentru a mai câştiga alte titluri”.