Sprijin pentru tinerii care doresc să obţină permisul de conducere

0
407

Până la data de 19 ianuarie a.c. se primesc înscrieri la Programul MOL „Permis pentru viitor”. Prin noul program de responsabilitate socială MOL, se oferă acoperirea cheltuielilor necesare obţinerii permisului de conducere (şcoala de şoferi şi taxele adiacente) pentru 25 de tineri din medii defavorizate, pentru care obţinerea permisului este o condiţie sau un avantaj în găsirea unui loc de muncă ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

Pot aplica tineri din medii defavorizate, născuţi între anii 1991 şi 1999 inclusiv. Se oferă acoperirea costurilor obţinerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz şi tramvai.

Cine se poate înscrie în program?

Se pot înscrie tineri care: sunt la începutul carierei profesionale şi/sau doresc să ocupe un loc de muncă, şi la angajare este o condiţie sau un avantaj existenţa permisului de conducere; au un loc de muncă/se află în activitate, şi permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu; au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă / îndeplinirea atribuţiilor de serviciu este o condiţie/un avantaj existenţa permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz, tramvai; din alte motive doresc să obţină permis de conducere, dar nu au posibilităţi materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente. Un solicitant poate să obţină finanţare în valoare maximă de 3.000 lei pentru: acoperirea integrală sau parţială a costurilor obţinerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz, tramvai; acoperirea integrală sau parţială a costurilor obţinerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz, tramvai.

Dosarul de participare se trimite într-un singur exemplar prin poştă, la adresa: Fundaţia Pentru Comunitate, 400110 Cluj, O.P. 1, C.P. 1141. Pe plic se menţionează: PROGRAM MOL „PERMIS PENTRU VIITOR”. Termenul limită de depunere a documentaţiei (data expedierii poştale): 19 ianuarie 2016.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro până la data de 15 februarie 2016, iar câştigătorii vor fi înştiinţaţi în scris până pe 1 martie 2016. Informaţii şi detalii suplimentare se pot obţine sunând la numărul 0752-018760 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau scriind pe adresa de e-mail talente@pentrucomunitate.ro.