În arest pentru contrabandă cu ţigări

0
141

Un tânăr de 30 de ani din Craiova a fost reţinut pe 24 de ore, marţi după-amiază, după ce a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere care a găsit peste 500 de pachete de ţigări de contrabandă în maşina lui. Aseară bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar ţigările şi maşina i-au fost confiscate.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au introdus, marţi, în arest, pe baza de ordonanţă de reţinere pe 24 de ore, pe Irinel Constantin Pescaru, de 30 ani, din Craiova, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. Bărbatul a fost prins cu ţigări netimbrate în cadrul unei razii rutiere.

Mai exact, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit în trafic, pe strada „Henry Ford” din Craiova, un autoturism Ford la volanul căruia a fost identificat Irinel Constantin Pescaru, de 30 de ani, din municipiu. Când au văzut că tânărul avea în maşină ţigări de contrabandă, mai exact 502 pachete de ţigări marca Diva, fără timbru fiscal (10.040 ţigarete), cu o valoare de 6.000 lei, i-au anunţat pe poliţiştii de la Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au ajuns la faţa locului şi au preluat cercetările. Tânărul a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri, apoi a fost introdus în arestul IPJ Dolj, pe bază de ordonanţă, iar autoturismul folosit la comiterea faptei, precum şi ţigaretele au fost indisponibilizate şi predate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova care urmează să calculeze prejudiciul adus bugetului de stat de către Pescaru Irinel.

„Suspectul urmează să fie prezentat magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.