Carmen Amariei crede că SCM Craiova va arăta din ce în ce mai bine / „Jucăm un handbal pe care îl vedem mai puţin în România”

0
87

În Polivalentă vine astăzi o triplă campioană mondială, rusoaica Emilia Turey, care a semnat recent pentru CSM Bucureşti

Carmen Amariei

Echipa de handbal SCM Craiova joacă astăzi, de la ora 16, la Sala Polivalentă, un meci foarte important pentru rămânerea în lupta pentru play-off-ul Ligii Naţionale, contra lui CSM Bucureşti. După 9 etape, Craiova ocupă locul 8, cu 9 puncte, în timp ce echipa bucureşteană se află pe poziţia a şasea, ultima care asigură prezenţa în play-off, cu 16 puncte. Iniţial, partida era programată pentru sâmbătă, însă oaspeţii nu au mai respectat înţelegerea iniţială cu gruparea din Bănie. Pentru acest joc, antrenorul Carmen Amariei nu poate conta pe 3 jucătoare accidentate: centrul Ana Maria Apipie, pivotul Alexandra Haşegan şi portarul Mirela Nichita. În schimb, CSM a reuşit de Sărbători un transfer de senzaţie. Pe lângă vedetele cu care a început sezonul, Cristina Vărzaru şi ucraineanca Irina Glybko, Vasile Mărgulescu o va avea la dispoziţie şi pe rusoaica Emilia Turey, în vârstă de 29 de ani, care a semnat un contract pe 6 luni. Extrema de culoare este triplă campioană mondială, campioană europeană şi vicecampioană olimpică, fiind aleasă în două rânduri în echipa ideală la turneele finale mondiale, iar în 2007 a câştigat Champions League cu Slagelse, echipă la care a evoluat şi Carmen Amariei. Biletele de intrare costă 7 lei pentru ambele meciuri de astăzi de la Sala Polivalentă, cel de handbal şi cel de baschet, din Liga Balcanică, Universitatea Craiova -. Galil Gilboa.

Carmen Amariei a vorbit ieri despre…

  • meciul de la Baia Mare: „Am avut o prestaţie bună şi o atitudine extraordinară, contra unei echipe foarte bune, doar rezultatul m-a nemulţumit”
  • reprogramarea meciului cu CSM: „Ajusesem la un acord verbal, dar s-au răzgândit, probabil văzând prestaţia noastră de la Baia Mare şi considerând că nu avem timp de refacere. Nu căutăm scuze, trebuie să ne facem treaba pe teren”
  • adversarul de astăzi: „CSM este o echipă omogenă, joacă de mai mult timp împreună şi nu va fi deloc uşor. Cristina Vărzaru îmi este prietenă, este o jucătoare deosebită, una dintre cele mai bune pe care le-a avut România şi trebuie să fim atente la ea. Au transferat-o şi pe rusoaica Emilia Turey, este una dintre cele mai bune extreme din lume, campioană mondială şi europeană şi câştigătoare de Champions League. Am avut-o colegă la FC Copenhaga. Este o lovitură de imagine pentru CSM, dar nu ştiu cât timp a avut să se integreze în echipă.
  • jocul echipei SCM Craiova: „Suntem pe un drum bun, vrem să jucăm un handbal pe care îl vedem mai puţin în România, un handbal modern, cu zâmbetul pe buze. Este foarte important să putem trece mai uşor peste un gol primit sau un joc pierdut, să rămânem concentrate”
  • ultimul transfer, Alexandra Gavrilă: „Este o jucătoare inteligentă, iubeşte ceea ce face şi are calităţi fizice deosebite. M-a impresionat plăcut şi cred că sunt şanse mari să rămână şi din vară la Craiova. Eu am mare încredere că va fi viitorul centru al echipei naţionale”