La Craiova : Miniştri din Guvernul Ciucă s-au întâlnit cu patronatele din HORECA

0
1515

Astăzi, la Hotelul Ramada din Craiova, a avut loc întâlnirea dintre reprezentanții noului guvern și membrii Federației Patronale a Industriei Ospitalității (FIO). Doi miniştri şi un secretar de stat au răspuns invitației lansate de FIO în parteneriat cu Primăria municipiului Craiova. Patronatele din HORECA s-au plâns în mai multe rânduri de lipsa de reacție sau reacția întârziată a autorităților față de problemele cu care se confruntă această industrie în pandemie.

Şapte organizaţii regionale şi-au unit forţele şi au lansat în 2021 Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalităţii în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei Coronavirus.

Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii sunt Horetim Timişoara, Horeca Transilvania Cluj, Resto Constanţa, Asociaţia Horeca Oltenia, Dolj, Asociaţia HoReCa Bacău, Asociaţia HoReCa Neamţ, Asociaţia Patronala Horeca Argeş şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) reprezintă la nivel național interesele jucătorilor mici și medii din industria ospitalității. Federaţia propune un dialog social constant, devenind parteneri de discuţie cu toţi cei interesaţi în reclădirea industriei, investiţii resurse umane, financiare şi logistice pentru a pune pe masa decidenţilor locali şi centrali cele mai bune soluţii, şi a organizat la Cluj, Summit-ul Industriei Ospitalităţii, de unde au reieşit şase priorităţi pentru reconstrucţia sectorului HoReCa, afectat de criza Covid-19. Aceste priorităţi sunt antreprenoriatul local şi structura asociativă, forţa de muncă, Organizaţiile de Management al Destinaţiilor, finanţarea, debirocratizarea şi digitalizarea. FIO reprezintă peste 500 de întreprinderi din industria HORECA din România, cu o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de euro și peste 11.000 de angajați.

La această întâlnire s-a discutat despre măsurile de sprijin pentru ca acest sector puternic afectat de pandemia de coronavirus și de deciziile uneori haotice ale autorităților să poată să se redreseze. „Avem încredere în găsirea unui dialog real între antreprenori și noul cabinet, în prioritizarea relansării mediului de afaceri autohton, în găsirea de soluții pentru a trece peste această pandemie care a afectat în mod excepțional industria ospitalității și turismul românesc. Aș vrea în acest sens să-i mulțumesc doamnei primar Lia Olguța Vasilescu  pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment, dar și miniștrilor care au răspuns pozitiv invitației noastre”, a menționat Corina Macri, președintele Federației.

La întâlnire au fost prezenţi : Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Florin Spătaru, ministrul Economiei, Ministerul Sănătății a fost reprezentat de către Levente Vass, secretar de stat; Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova; Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi Nicuşor Roşca, prefectul judeţului Dolj.

Corina Macri, președintele Federației :

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale :

Levente Vass, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii :

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova :