Moş Nicolae la Centrul de Plasament Noricel din Craiova

0
315

De Moş Nicolae, patru femei private de liberate de la Penitenciarul Craiova au oferit, ieri, copiilor de la Centrul de Plasament Noricel jucării confecţionate în penitenciar, iar personalul sectorului reintegrare socială le-a donat acestora dulciuri.

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, persoanele private de libertate au desfăşurat activităţi în cadrul atelierelor ocupaţionale, cu scopul realizării unor jucării pe care să le poată oferi în dar copiilor din centrele de plasament. Materialele necesare realizării acestor jucării au fost asigurate de voluntari ai Bisericii Adventiste din Craiova, care au realizat un parteneriat solid cu Penitenciarul Craiova şi sprijină permanent realizarea unor proiecte în domeniul reintegrării sociale a deţinuţilor.

„Scopul activităţilor este valorificarea abilităţilor artistice ale deţinuţilor, dezvoltarea empatiei persoanelor aflate în custodia sistemului penitenciar, a generozităţii, a toleranţei şi a dorinţei de implicare în acţiuni generatoare de sentimente pozitive”, a declarat subcomisar de penitenciare Marian Gînjoveanu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Craiova.