Dedu a închis poarta României, care a învins Rusia la CE de handbal

0
167

Portarul Denisa Dedu a câştigat practic meciul pentru naţionala de handbal a României contra Rusiei, scor 22-17 (11-9), la Europeanul de handbal din Suedia. Goal-keeper-ul de 22 de ani de la Corona Braşov a stat toate cele 60 de minute între buturi, unde a avut 22 de intervenţii, pentru un procentaj de peste 50 %, fiind declarat la final MVP-ul jocului.

Tricolorele au început excelent jocul de la Helsingborg, conducând cu 7-2, cu Neagu la timonă şi datorită paradelor Denisei, care a apărat 8 din primele 10 aruncări la poarta sa.  Rusoaicele au revenit treptat şi aveau să egaleze în debutul părţii secunde, după ce Neagu a ratat 7 aruncări la rând, dar a apărut la rampă Eliza Buceschi, cu 5 goluri consecutive şi tricolorele au rămas în meci. România a suferit în extrema dreaptă, unde Chiper a fost în zi execrabilă, dar pe final Aneta Udriştoiu a apărut pe acel post şi a dat randament. De asemenea, pe pivot, Manea a început bine, dar apoi acolo a fost preferată masiva Pintea, care, împreună cu Szucs au făcut un joc defensiv formidabil. De asemenea, extrama stângă, Ana Maria Iuganu, a făcut un meci excelent, marcând de două ori şi blocând-o foarte bine împreună cu Neagu pe Viakhyreva, MVP-ul turneului olimpic.

Spaniolul Martin Ambros a folosit jucătoarele: Dedu – Neagu 7 goluri, Buceschi 7, Iuganu 2, Pintea 2, Manea 1, Udriştoiu 1, Geiger 2, Szucs, Chiper, Zamfir, Zamfirescu.

După 2 meciuri la Euro, România are 2 puncte, după un eşec cu Norvegia şi această victorie contra campioanei olimpice de la Rio. În ultimul meci din grupă, România întâlneşte Croaţia, cu o remiză având asigurată participarea în faza a doua.