Ştiinţa, depăşită în fieful lui Hagi

0
813

Când a terminat meciurile cu candidatele la retrogradare, Universitatea Craiova nu numai că nu a mai făcut spectacol şi nu a mai marcat en-gros, ci s-a transformat într-o echipă anonimă, de pluton, care nu şi-a mai creat ocazii pe bandă rulantă şi n-a reuşit să înscrie nici măcar o dată. Deşi Farul nu este vreun adversar de top, dar poate pune probleme oricui, atunci când vrea, Universitatea şi-a arătat limitele la malul Mării, pe ambele faze de joc, eşecul venind în consecinţă. Numai Markovic, cât l-au ţinut picioarele, a creat pericol, în prima repriză, în vreo trei rânduri, niciuna dintre ocazii însă de proporţii. Reghecampf a inovat cu Bălaşa la închidere, în condiţiile în care se declarase extaziat de transferul lui Creţu, iar între timp probabil a realizat că masivul jucător moldovean nu este altceva decât o mare păcăleală, nefiind cu nimic superior lui Mateiu sau Fedele.

După pauză, Craiova a fost dominată net de o echipă care jucase cu nici 72 de ore în urmă, iar pentru asta trebuie să emită nişte explicaţii în primul rând Reghecampf, apoi şi pleiada de  preparatori fizici aduşi de pretutindeni. Ştiinţa a fost de-a dreptul ridicolă în repriza secundă la Ovidiu, depăşită la toate capitolele, a arătat ca o echipă depresivă, fără idei, recurgând la pase cu nemiluita spre propriul portar. În schimb, oamenii lui Hagi au pus presiune, au creat ocazii, iar la un moment dat Pigliacelli a recurs la trageri de timp pentru a evita constrângerea necontenită a adversarei. Totuşi, alb-albaştrii n-au scăpat de golul iminent, la o fază în care Căpăţână l-a pierdut pe Adi Petre. Spre deosebire de Hagi, care a venit în partea secundă cu Ely, autor de assist, şi Adi Petre, marcator, oamenii trimişi pe teren de Reghe în repriza secundă au fost mari deziluzii: nu numai că nu au adus vreun plus, ci au oferit şi câteva execuţii lamentabile.

La final, Laurenţiu Reghecampf a declarat: “Joc foarte slab făcut de noi, foarte multe pase greşite, la gol facem 3-4 greşeli la rând. Nu avem determinare, nu am avut ambiţie, schimbările pe care le-am făcut au adus un minus. Nu este normal, veneam după o perioadă bună. Şi dacă ai o zi mai slabă nu ai voie să pierzi, dar au fost foarte multe lucruri pe care nu le-am făcut cum trebuie. Eu i-am atenţionat după fiecare etapă că nu mai contează ce am făcut şi că trebuie să dea mai mult. Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Fotbalul te pedepseşte când nu îl tratezi aşa cum trebuie”.

Farul – Universitatea Craiova 1-0 A marcat: Adrian Petre 77.

Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiţă, De Nooijer – Purece (Grameni ’66), Artean, Ciobanu (Radaslavescu ’76) – Ganea (Fernandes ’70), Betancor (Petre ’76), Pitu (Boboc ’67). Antrenor: Gheorghe Hagi

Universitatea Craiova: Pigliacelli 5 – Căpăţână 3, Găman 6, Screciu 5, Bancu 5 – Bălaşa 5 (Creţu 67) 2, Nistor 3 (Ivanov 79) – Gustavo 3 (Cîmpanu 59) 2, Houri 3 (Baiaram 79), Ivan 5 – Markovic 6 (Koljic ’59) 2. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Arbitru: Andrei Chivulete 7.