Ford va angaja 1.700 de persoane

0
53

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, ieri, împreună cu președintele Ford România, Ian Pearson, că în perioada următoare fabrica de automobile de la Craiova va angaja 1.700 de persoane, urmând să intre în producție un nou model de mașină.

Șeful administrației doljene a menționat că există un mare deficit de personal și că deja municipiul Craiova nu mai poate asigura întreg necesarul, motiv pentru care  lrecrutarea se face și îmn rândul doljenilor care locuiesc la o distanță de maxim 35 de kilometri de Craiova. Astfel, primarii localităților vizate vor purta discuții cu reprezentanții fabricii de automobile,săptămâna viitoare. „Este dificil să găsim personal doar în Craiova și atunci ne-am pus de acord, studiind întreg județul Dolj, ca până la 35 de kilometri în interiorul județului să mergem să discutăm cu primarii, în așa fel încât lumea să fie informată despre ceea ce urmează să se întâmple. În acest sens, în cursul săptămânii viitoare, în data de 14 noiembrie, vom avea o întâlnire cu toți acești primari, la sediul uzinei, urmată de o vizită în fabrică. Apoi rămâne ca fiecare edil să vadă cum informează populația. Este vorba despre 1.700 de locuri de muncă”, a precizat Ion Prioteasa.

Declarațiile au avut loc la Aeroportul din Craiova unde s-a primit ca donație, de la Rotary Club Craiova şi Ford Company, într-un cadru oficial, un defibrilator.