Proiectul „Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field” are un grup ţintă

0
381

Centrele Juridice Transfrontaliere înfiinţate pe lângă Baroul Dolj şi Baroul Vidin anunţă finalizarea selecţiei membrilor grupului ţintă din cadrul proiectului „Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”.

     Astfel au fost selectate în grupul ţintă 155 de persoane (103 femei şi 52 bărbaţi) din judeţul Dolj şi 157 de persoane (106 femei şi 52 bărbaţi) din judeţul Vidin. Din acest grupă  fac parte studenţi şi absolvenţi de studii superioare, printre care se regăsesc avocaţi, consilieri juridici şi alţi absolvenţi de studii superioare încadraţi sau nu în piaţa muncii.

Membrii grupului ţintă vor participa gratuit în anul 2018 la următoarele cursuri: Reglementarea migraţiei transfrontaliere; Legislaţia muncii şi securitatea socială transfrontalieră; Drept fiscal transfrontalierDrept comercial transfrontalierReglementări transfrontaliere în domeniul transporturilor şi patrimoniului cultural şi nu în ultimul rând, Drept penal transfrontalier.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria  iar valoarea totală este de 430.114,34 euro, din care sprijinul acordat de către Uniunea Europeană este în valoare de 365.597,19 Euro, iar contribuţia de la bugetele de stat ale României şi Bulgariei este în sumă de 55.914,86 Euro. Contribuţia proprie a partenerilor de proiect este de 8.602,29 euro.