Cuplul Martinic-Siriscevic, letal cu Steaua

0
147

După un meci spectaculos, care a avut şi prelungiri, SCMU Craiova a învins cu 102-99 rivala din Capitală

În decurs de două săptămâni, Craiova joacă împotriva Stelei la fotbal, baschet şi volei. Prima confruntare s-a terminat urât pentru Ştiinţa, la Severin. Revanşa a venit în Sala Polivalentă, unde baschetbaliştii au oferit un spectacol deosebit şi o victorie pentru orgoliul afectat al craiovenilor: 102-99 cu CSM Steaua Eximbank. La finalul acestei săptămâni este rândul voleibaliştilor pentru derby, în deplasare.

Duminică seara a fost nevoie de over time pentru succesul mult aşteptat, fiindcă după 40 de minute scorul a fost egal, 87-87, pe sferturi: 24-20, 22-28, 21-23, 20-16. Fiecare echipă avusese un avantaj considerabil, dar care s-a dovedit insuficient pentru a câştiga jocul în 4 reprize. În timpul suplimentar, cu peste 2.500 de fani în spate, alb-albaştrii au răpus rivala, cu suspansul de rigoare, fiindcă echilibrul s-a menţinut până în ultimele secunde. A fost al doilea meci cu prelungiri şi cu peste 200 de puncte jucat de Craiova în decurs de o săptămână, primul fiind pierdut în Trivale, în faţa celor de la BCMU FC Argeş. Doi jucători s-au evidenţiat în mod special contra Stelei: Goran Martinic (34 de puncte) şi Ivan Siriscevic (33 de puncte), cei doi reuşind nu mai puţin de 12 coşuri din afara semicercului. Martinic, jucătorul adus de la BC Mureş, a terminat cu 34 de puncte, 4 pase decisive şi 3 recuperări pentru un indice de eficienţă 32. „Am câştigat un nou meci acasă şi ne-am intrat în ritm. Vreau să le mulţumesc suporterilor şi lui Dumnezeu pentru acest succes. Sper ca fanii să vină şi la partidele viitoare de acasă tot în număr mare. O să urmeze un nou meci greu la Oradea, dar sper să jucăm la fel de bine” a declarat după meci muntenegreanul de 30 de ani.

MVP-ul meciului şi al etapei din Liga Naţională a fost însă Ivan Siriscevic, cu eficienţă 33, datorită celor 33 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive şi 2 intercepţii, el reuşind cele mai multe coşuri de 3 puncte într-un meci ale unui jucător din LNMB. „Este o victorie mare, a fost un meci foarte greu şi mă bucur că am câştigat, a trebuit să jucăm la nivel înalt pe tot parcursul meciului. Suntem pe un drum bun, mulţumesc acestui public minunat. Este o victorie importantă ca moral după eşecurile la limită de la Piteşti şi Mureş. Am jucat bine ca echipă şi mă bucur că am câştigat. Îmi place să evoluez la Craiova pentru că este un public minunat” a declarat după meci sârbul.

În meciul cu Steaua, antrrenorul israelian Rami Hadar a mai mizat pe: Aleksandrov 15 puncte, Paasoja 8 puncte, Samuels 5 puncte, Vârnă 4 puncte, Orbeanu 3 puncte, Novak şi Berceanu. Cu 8 puncte în 5 etape, Craiova este pe locul 6, dar clasamentul Ligii Naţionale este foarte strâns, fiind un singur punct diferenţă între lider şi locul 8, Următorul meci pentru alb-albaştri este în deplasare cu Municipal Oradea, sâmbătă, de la ora 20.45, în direct la Digisport.