Alb-albaştrii sub lupă

0
107

Calancea – Continuă sezonul modest. La primul gol nu prea avea ce face, Ioniţă a tras în plasa laterală, dar la al doilea nu a reacţionat la lovitura de cap. În aceste condiţii, „Popică titular!” tinde să devină o campanie a fanilor Craiovei.

Popov – Exemplu de devotament şi implicare, bulgarul este şi ca valoare peste Datkovic sau orice alt stoper, a demonstrat şi la Giurgiu. Diagonală perfectă pentru Bancu la faza golului al doilea. A încercat să termine jocul deşi era accidentat. Făcuse întindere când încercase să blocheze un şut, la o fază la care tot el degajase greşit.

Spahija – Nu este departe de Datkovic sau Kelic, mereu vine cu câte o năzbâtie. L-a ţinut în joc pe Le Tallec la faza primului gol. A provocat eliminarea lui Iliev. Îşi poate împărţi cu Mateiu vina la golul de 2-2, când au pierdut adversarii din marcaj, trebuia să domine careul în jocul aerian.

Tiago Ferreira – Pare mai bun uneori pe construcţie decât pe apărare, este haotic în plasament şi pe respingere.

Martic – După dezastrul cu FCSB, a făcut un joc bun la Giurgiu. Din centrarea sa s-a născut penalty-ul în primele minute.

Mateiu – Nu l-a blocat pe Ioniţă la primul gol şi n-a sărit cu Dandea la golul egalizator, iar intervenţia asupra lui Ioniţă a fost cam imprudentă, un arbitru mai „găzdar” putea acorda penalty.

Screciu – A jucat mai bine ca în alte meciuri.

Bancu – Meci bun. Bună pasa cu capul pentru Mitriţă la golul al doilea. A mai avut câteva raiduri eficiente, creând superiritate în bandă şi apare fără probleme şi în centru.

Gustavo – A provocat penalty-ul şi l-a transformat impecabil, apoi a dublat avantajul, punând latul pe 6 metri. A mai avut o ocazie, tot cu dreptul, în prima parte, dar nu a avut aceeaşi precizie. Omul meciului, fără discuţie.

Mitriţă – A ratat o uriaşă ocazie în prima repriză, apoi a oferit assist-ul celui de-al doilea gol. N-a jucat rău, dar Mangia are dreptate: poate mult mai mult.

Băluţă – Mai discret ca de obicei, n-a mai apărut aşa des la finalizare, dar a fost bun la serviciu. A deviat bine pentru Martic la faza penalty-ului, fiind faultat tot de Polczak, acesta „curentându-l” apoi şi pe Gustavo. A pasat apoi perfect pentru Mitriţă şi Gustavo, care puteau închide meciul din prima repriză. Singurul şut periculos, în repriza secundă, a fost pe direcţia portarului, care a respins în corner.

Datkovic – Nu mai dorea nimeni să-l vadă în teren pe croat, a intrat pe final.

Burlacu – Introdus prea târziu.

Roman – Aruncat în teren din disperare, pe final, n-a reuşit decât un henţ la o aruncare de la margine.