Craiova: Peste jumătate de kilogram de aur confiscat de poliţişti

0
103
În urma unei acţiuni desfăşurate în cursul zilei de ieri, în municipiul Craiova, poliţiştii craioveni au confiscat peste 580 grame aur.
Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, luni, 06.11.2017, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul comerţului cu metale şi pietre preţioase.
Acţiunea s-a desfăşurat în municipiul Craiova, astfel fiind efectuate verificări şi controale la 4 societăţi comerciale. În urma controlului efectuat la sediul unei societăţi comerciale s-a constatat că aceasta avea expusă spre vânzare cantitatea de 583 gr. bijuterii din aur care purtau însemnele unor mărci protejate de lege. Poliţiştii au dispus în cauză ridicarea în vederea confiscării 583 gr. bijuterii din aur, valoarea bunurilor confiscate fiind de 120.000 lei. Astfel, poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” conform prevederilor Legii nr. 84/1998, faptă sancţionată cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă cuprinsă între 50.000 – 150 000 lei.