Victorietătă

0
55

ASA Târgu Mureş – Universitatea Craiova 0-2

Au marcat: Popov 29, Zlatinski 88 – pen.

Stadion: Trans-Sil, spectatori: 1.500

ASA: Mingote 6 – Belu 6, Dobrosavlevici 6, M. Constantin 6, Netzer 6 – G. Mureşan 4, Candrea 5 (83 Deaconu) – Ciolacu 5 (58 Kuku) 6, Iacobovici 5, Morar 5 – Rus (46 Zicu) 5. Antrenor: Dan Alexa

Universitatea: Calancea 6 – Briceag 7, Acka 7, Kay 7, Vătăjelu 8 – Popov 8 (72 Screciu) 7, Zlatinski 8, Ivan 6, Băluţă 8, Bancu 6 (88 Surugiu) – Măzărache 6. Antrenor: Gheorghe Mulţescu,

Rezerve: Radu Petrescu 7 – Gheorghe Sebastian 7, Alexandru Vodă 7.

Observatori: Cristian Vasc, Marian Salomir.

Eliminat: Gabi Mureşan 37.

craiovaMeciul de la Târgu Mureş a fost o afacere bulgărească a Ştiinţei, Popov şi Zlatinski fiind cei doi marcatori

Chiar dacă întâlneau o echipă din coada ierarhiei, condamnată din start şi aflată în insolvenţă, alb-albaştrii erau precauţi înaintea meciului de la Târgu Mureş, unde nu mai câştigaseră de pe vremea când Piţurcă antrena în Bănie. Craiova nu câştigase în Ardeal în precedentele patru vizite din acest sezon, de fiecare dată remizând după 90 de minute, două dintre meciuri fiind în Cupa Ligii şi Cupa României. În plus, ASA mai reuşise surprize tocmai cu Steaua şi Dinamo, meciuri din care a scos 4 puncte şi putea lua chiar 6. Universitatea a avut în faţă însă fantomă a formaţiei care surprinsese granzii, lipsind Surdu, Dică şi Gabi Matei, în timp ce Zicu a intrat pentru repriza a doua, iar Gabi Mureşan n-a prins pauza pe teren, fiindcă l-a „cosit” pe Zlatinski intenţionat. Radu Petrescu n-a ezitat şi l-a eliminat, arbitrul care a contribuit la ultima înfrângere a Ştiinţei, la Steaua, fiind pe fază şi la faultul asupra lui Ivan pe final, din care alb-albaştrii s-au desprins, datorită execuţiei lui Zlatinski. Bulgarul a fost MVP-ul partidei, el contribuind şi cu centrarea pentru compatriotul Popov, la deschiderea scorului, care a survenit dintr-o lovitură de cap de pe 6 metri. Tot „Zlatan” a pus în pericol poarta gazdelor în premieră cu un şut de la peste 30 de metri şi tot el a fost în prim-plan la faza eliminării. În afara golurilor, meciul n-a avut practic decât o caracteristică: posesia covârşitoare a Craiovei. Gazdele n-au avut nicio intenţie de a se implica în joc, luându-şi poziţie în propria jumătate de teren sau mai degrabă în preajma lui Mingote, dorind doar să degajeze orice minge care survola careul propriu. Ocazii au fost puţine pentru olteni, prin desişul construit de băieţii lui Alexa, în timp ce gazdele au ieşit în evidenţă prin lovitura liberă a lui Morar, la care mingea a căzut pe transversală. Băluţă a fost şi el în formă bună, demarând multe acţiuni periculoase şi ratând două ocazii de 2-0. Aproximativ 100 de fani alb-albaştri au fost şi la Târgu Mureş pentru a-şi susţine favoriţi, dominând fondul sonor pe tot parcursul jocului, iar la final au sărbătorit victoria care ţine Universitatea în plasa Stelei.

Mulţescu: „Nu s-a pus problema învingătorului”

Gheorghe Mulţescu a remarcat că a fost a doua victorie la diferenţă mai mare de un gol a Craiovei din acest sezon, desprinderea venind pe final, dar după o dominare totală: „A doua victorie la mai mult de un gol. Nu am prea avut probleme. Încă de la începutul jocului ne-am instalat în careul advers, am avut controlul şi posesia, iar în acelaşi timp am construit ocazii de gol. Ei au comprimat spaţiile de la început şi a fost greu de intrat între linii sau să reuşim prin centrări în spatele apărătorilor să înscriem. Nu am avut foarte multe ocazii, nici nu se putea pentru că au avut o linie agresivă de mijlocaşi şi dacă pătrundeam pe acolo riscam să mai pierdem câte un jucător. Nu cred că se pune problema învingătorului. Nu am fost mai liniştit după eliminarea lui Mureşan, dar într-un fel m-am gândit că putem să ne impunem mai uşor, fiindcă aveam un om în plus, aveam 1-0, nu eram presaţi de înscrierea unui gol. Am vrut să ţinem de rezultat. Sigur că aş vrea un pas greşit al Stelei. Sper să menţinem cadenţa. Suntem foarte atenţi la manifestarea băieţilor în teren, la joc şi la antrenament, şi căutăm să-i ţinem pe un platou de formă, la un nivel superior“.

La finalul jocului, Andrei Ivan a declarat: „A fost un meci bun, am intrat din primul minut în terenul lor şi contează mult că am câştigat şi am obţinut toate cele trei puncte. Am egalat Steaua la puncte, dar nu mă interesează ce va face cu Viitorul, pentru că depinde doar de noi ca să rămânem acolo sus şi să mergem în play-off. Îmi ajut echipa cu ce pot, iar astăzi a fost cu un penalti. Putem să menţinem acest ritm până la final, fiecare victorie ne dă moral şi toţi jucătorii suntem fericiţi”.

Alexa: „Craiova e mult sub nivelul Stelei”

La final, antrenorul gazelor, Dan Alexa, a ţinut să precizeze că Universitatea a prestat un joc mult sub cel arătat de Steaua la Târgu Mureş, asta deşi oltenii au avut o posesie netă, neoferind nicio şansă gazdelor, în timp ce Steaua abia a egalat în prelungiri formaţia „Chirurgului”. „Cred că am întâlnit o echipă care e mult sub nivelul Stelei, o echipă care nu a jucat ceea ce a jucat Steaua în urmă cu câteva săptămâni. Să joci împotriva Craiovei în 10 jucători este foarte greu. Arbitrul Petrescu cred că s-a simţit dator pentru Craiova, după ce a făcut în meciul lor cu Steaua. Radu Petrescu este un arbitru modest, dar tot arbitrează. Este părerea mea şi pot să o exprim. Nu pot să-l acuz pentru că Mureşan a fost principalul nostru atu în multe jocuri. Nu-l consider vinovat pentru rezultat. E şi o anumită frustrare în decizia lui. Gândiţi-vă că avem jucători neplătiţi de 7-8 luni. Mulţi dintre ei vor să-şi depună memorii”, a declarat Dan Alexa.