Handbal (M): România, victorie uriaşă în preliminariile CE 2018

0
69

România nu glumeşte cu Xavier Pascual pe banca tehnică şi a obţinut una din cele mai importante victorii din ultimii ani. Tricolotrii au învins, duminică seară, la Cluj, Polonia, scor 28-23, în meciul secund din preliminariile CE 2018, iar visul unei calificări la turneul final continental după 22 de ani începe să prindă contur.

Pentru a înţelege dimensiunea acestui succes trebuie să facem pentru început o scurtă prezentare a celor două naţionale. România a jucat în ultimii 2 ani în lumea treia, cu naţionale precum Kosovo, Italia, Finlanda şi Israel. Polonia a fost nelipsită de la turneele finale în ultimii ani, iar de dată recentă a obţinut bronzul Mondial în 2015 şi a ocupat locul 4 în această vară la JO de la Rio, după ce a fost învinsă în semifinale de Danemarca după prelungiri.

  • România – Polonia 28-23 (11-9)
  • Popescu, Irimuş – portari; Cîntec 4, Mocanu 5, Ramba 5, Mihalcea, Ghionea 1, Sadoveac 1, Negru, Csepreghi 4, Lazăr, Rotaru 1, Fenici, Pavel 3, Criciotoiu 3, Stamate 1. Antrenor: Xavier Pascual.
  • Szaml, Wyszomirski – portari; Dacko 2, K. Lijewski 3, Lyzwa, Jachlewski 2, Bielecki 5, Kus 1, Jurkiewicz 3, Syprzak 1, Daszek 1, Gebala, Przybylski 1, Paczkowski 2, Gierak, Gebala 2. Antrenor: Talant Dusebaev.

În celălalt meci al grupei, Belarus, naţională pe care tricolorii o învingeau, miercuri, chiar la Minsk (26-23), a câştigat de-o manieră impresionantă în Serbia, 36-27. Plavii veneau după un succes cu Polonia, la Gdansk (37-32). România conduce în clasament cu 4 puncte, urmată de Belarus şi Serbia – cu câte două, respectiv de Polonia (0p). Etapa viitoare se va disputa în 3/4 mai 2017, iar tricolorii vor primi vizita Serbiei. Tot atunci, Polonia merge în Belarus.