S-au stabilit câştigătorii competiţiei naţionale de descarcerare

0
270
În perioada 2 – 4 octombrie, la Craiova s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, cu sprijinul Primăriei Craiova şi al Fundaţiei „Groupe Renault România”. După două zile de concurs, vineri au fost desemnaţi câştigătorii, în cadrul unei festivităţi de închidere la fel de plăcută ca şi cea de deschidere.

Au fost două zile de concurs pline de spirit de competitivitate, în care cele 16 echipaje ale inspectoratelor judeţene de urgenţă, la care s-au adăugat patru echipe de voluntari, echipaje ale Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, ale Şcolii de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşi, precum şi un grup din Republica Moldova s-au întrecut în două probe: cea de acordare a primului ajutor şi, cea mai importantă, cea de descarcerare a unor victime ale unor accidente rutiere. Cu toţii, au avut de parcurs scenarii complexe, iar acţiunile desfăşurate au fost privite şi de foarte mulţi craioveni. Vineri, a venit şi răsplata: pe Esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a avut loc premierea câştigătorilor, dar cu toţii au primit diplome de participare şi aprecieri.

„An de an, se perfecţionează pregătirea
Diplomele, cupele şi premiile au fost acordate, în funcţie de categorie, de şefi de inspectorate din ţară şi, cele mai importante, de col.  Constantin Florea¸ inspector şef al ISU Dolj, Dan Narcis Purcărescu, prefect al judeţului Dolj, şi de g-ral de brigadă  Dan Paul Iamandi, inspector şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, la Serviciile de Voluntari, competiţa a fost câştigată de echipajul Bucureşti – Ilfov, urmat, în ordine, de Argeş şi Dolj. Cel mai bun comandant al unui echipaj de descarcerare a fost desemnat  Claudiu Micleşan  (ISU Mureş), de la aceeaşi structură venind şi cea mai bună echipă de servanţi, iar de la Dâmboviţa a venit cel mai bun echipaj de paramedici. La categoria prim – ajutor, premiul a mers la Bucureşti – Ilfov, pe locurile următoare clasându-se Vâlcea şi Mureş. La cea mai importantă probă, cea care a şi desemnat echipa care va reprezenta România, anul viitor, la Miami, la Campionatul Mondial, primul loc a fost ocupat de ISU Mureş, pe celelalte locuri ale podiumului clasându-se Dâmboviţa şi Bucureşti – Ilfov. Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a ţinut să precizeze: „Vă felicit pe toţi, atât participanţi, cât şi organizatori. A fost o extraordinară desfăşurare de forţe şi este un exemplu pozitiv pentru Dolj”. Cuvântul de încheiere i-a aparţinut g-ral de brigadă Dan Paul Iamandi: „Am ajuns la finalul unei lupte acerbe, din care au câştigat toate loturile, inclusiv cetăţenii, care au văzut cum se intervine. An de an, se perfecţionează pregătirea. Aveţi tot respectul nostru. Felicitări tuturor celorimplicaţi în organizare!”