Biciclist „accidentat” … de Ziua Siguranţei Rutiere

0
82

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii s-a încheiat, ieri, în Dolj, cu Ziua dedicată Siguranţei Rutiere. Pentru ca recomandările lor să aibă un impact mai mare asupra participanţilor la traficul rutier, poliţiştii au simulat producerea unui accident în care un biciclist ce circula regulamentar este lovit de un autoturism, iar voluntarii de la Crucea Roşie au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor.

Un biciclist echipat corespunzător, care circula regulamentar pe strada A.I. Cuza din Craiova, ieri, în jurul orei 11.00, a fost lovit de un autoturism al cărui şofer neatent nu i-a acordat prioritate. La faţa locului şi-au făcut apariţia echipaje de la Ambulanţă şi Poliţie, medicii acordându-i victimei primul ajutor, în timp ce poliţiştii au demarat cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii evenimentului. Din fericire, acesta a fost doar un scenariu prin care oamenii legii au vrut să atragă atenţia, în ultima zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, asupra consecinţelor nerespectării regulilor de circulaţie pe drumurile publice, dar şi să-i sensibilizeze pe toţi participanţii la traficul rutier.

„Poliţişti ai Serviciului Rutier Dolj şi Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, împreună cu voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj au luat parte la un exerciţiu de simulare a unui accident de circulaţie în care este implicat un biciclist şi acordarea primului ajutor. Poliţiştii rutieri şi ofiţerii de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii Dolj au purtat discuţii cu trecătorii, astfel fiind făcute recomandări referitoare la prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, totodată punându-se accent pe importanţa respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei atitudini preventive în trafic. Ca de fiecare dată, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor. De asemenea, activităţi de educaţie rutieră au fost desfăşurate şi în alte unităţi de învăţământ din judeţul Dolj de către poliţişti de la formaţiunile rutiere din municipii şi oraşe. Cu acest prilej poliţiştii rutieri din Dolj au înmânat bicicliştilor veste reflectorizante şi le-au făcut recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere atât lor, cât şi conducătorilor de autoturisme, conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală şi pietonilor”, ne-a explicat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.