Întâlnire Hollande – Putin, la Paris, în 19 octombrie

0
49

 

hollande_putin_1Preşedintele Rusiei Vladimir Putin va vizita Franţa la data de 19 octombrie pentru a participa la o întrevedere cu preşedintele francez, Francois Hollande. Informaţia vine de la Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Conform agenţiei ruse de presă Interfax, discuţiile vor aborda subiectul conflictelor din Siria şi Ucraina. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat, după o convorbire cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, că Guvernul de la Kremlin este dispus să ”discute” despre propunerile franceze în privinţa ”normalizării” situaţiei în oraşul sirian Alep, supus intenselor bombardamente aeriene ruse.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a îndemnat anterior părţile implicate în criza ucraineană ”să evite escaladarea” situaţiei, în contextul noilor tensiuni dintre Rusia şi Ucraina şi al intensificării conflictului militar separatist, totodată, acesta a pledat în repetate rânduri pentru depunerea ”tuturor eforturilor” în sensul menţinerii armistiţiului în Siria, în contextul reluării confruntărilor în unele zone ale ţării.