Visul tricolorilor, risipit în noaptea nordică

0
93

tineretNaţionala de tineret a pierdut net în Danemarca şi a ratat practic calificarea la turneul final european

Selecţionata de tineret a României a fost învinsă de formaţia similară a Danemarcei cu scorul de 3-1, la Aalborg, într-un meci din preliminariile Campionatului European de fotbal Under21 din 2017. Danemarca s-a impus prin golurile marcate de Pione Sisto (10) şi Marcus Ingvartsen (35 — penalty, 39) şi s-a calificat la turneul final din Polonia. Tricolorii, care au şanse minime de calificare de pe locul al doilea, au marcat prin George Miron (68).

România a făcut o primă repriză foarte slabă, cu numeroase greşeli, individuale şi colective, a jucat mai bine după pauză, dar soarta meciului a fost decisă în prima parte, notează Agerpres. Extrema stânga daneză Pione Sisto a fost omul începutului de meci, depăşindu-l constant pe Hodorogea şi creând pericol la poarta lui Cojocaru. Goalkeeper-ul echipei italiene Crotone a apărat şutul lui Sisto din minutul 7, dar trei minute mai târziu a fost învins de jucătorul transferat de Celta Vigo (10), care a marcat din pasa lui Nielsen. Danemarca s-a desprins după o gafă a lui Nedelcearu, care l-a bruscat fără minge la un corner pe Maxsoe chiar sub ochii arbitrului şi gazdele au primit penalty, transformat cu şansă de Ingvartsen (35). Gazdele au marcat al treilea gol, la capătul unui contraatac (39), Lasse Vigen Christensen centrând pentru Ingvartsen, care a îndeplinit o simplă formalitate după ce Cojocaru a ieşit imprecis din poartă.

 Jucătorul Astrei Giurgiu, Alex Ioniţă, a lăsat echipa României în zece oameni, după ce a primit cartonaş roşu în minutul 64, pentru o intrare brutală şi nejustificată la Sisto. În 10 oameni, România a reuşit să marcheze în inferioritate, prin fundaşul George Miron (68), care a reluat sub bară mingea respinsă de portar la lovitura liberă executată de Marin.

Danemarca învinsese România cu 3-0 la Giurgiu, în toamna anului trecut.

În celelalte partide de marţi, Bulgaria a învins Armenia în deplasare cu scorul de 1-0, iar reprezentativa Ţării Galilor a smuls in extremis o remiză pe teren propriu în faţa modestei formaţii a Luxemburgului, 1-1. În clasament, pe primul loc se află Danemarca, 22 puncte (8 jocuri), urmată de România, 16 p (9 j), Bulgaria, 14 p (8 j), Ţara Galilor, 13 p (9 j), Luxemburg, 3 p (8 j), Armenia, 1 p (8 j). La turneul final din Polonia merg câştigătoarele celor nouă grupe preliminare şi alte două reprezentative în urma unor jocuri de baraj. Cele mai bune patru ocupante ale locurilor secunde obţin biletele pentru play-off. România mai are de jucat un singur meci, cu Bulgaria în deplasare, pe 11 octombrie.

Danemarca — România 3-1

Au marcat: Pione Sisto (10), Ingvartsen (35 — pen., 39) / Miron (68).

Danemarca: Hoejbjerg — Holst, Maxsoe, Banggaard, Blaabjerg (Nissen, 79) — Nielsen (Pedersen 85), Vigen Christensen, Noergaard, Pione Sisto —Andersen (Duelund 66), Ingvartsen. Selecţioner: Niels Frederiksen.

România: Cojocaru —  Hodorogea, Ţîru, Miron, Olteanu — Nedelcearu (Marin 46), Ov. Popescu — Păun, Ioniţă II, Bumba (Rotariu 68) —Tudorie (D. Popa 79). Selecţioner: Cristian Dulca.