Voluntariul şi-a luat revanşa amical

0
263

Universitatea Craiova a pierdut cu 2-1 meciul de verificare disputat la Buftea cu echipa lui Stoican, pentru care a marcat şi Mihai Costea

Sâmbătă la prânz, Universitatea Craiova a reeditat meciul din campionat cu FC Voluntari, de această într-un test susţinut în baza sportivă de la Buftea. Pe puncte, alb-albaştrii au câştigat cu 2-1, iar după o săptămână, în meci amical, au cedat cu acelaşi scor. Ca şi în partida din Ştefan cel Mare, Băluţă a dat primul gol al Ştiinţei, care de această dată a rămas şi unicul. Execuţia a fost un voleu de la 14 metri, pe colțul lung. Pentru ilfoveni au marcat: Geon (minutul 10) şi Mihai Costea (minutul 30). Cu o parte dintre jucători angrenați în meciurile internaționala inter-țări, echipa trimisă în teren de Cârțu și Săndoi a arătat astfel: Bălgrădean – Achim, Dumitraș, Popov, Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Madson, Bancu – Ferfelea, Curelea. În repriza a doua au mai intrat: Straton, Briceag, Hergheligiu, Jurj, Dinu și Manea.

Flavius Stoican a folosit în cele două reprize două formule de echipă diferite. Prima repriză: Balauru – L. Rus, Maftei, S. Rădoi, Pârvulescu – Elton da Silva, Todoran – Hamed Kone, Geon, Năstăsie – M. Costea. A doua repriză: P. Botaș – Zaharia, Achim, Novakovic, Maxim – Grigore, Cârstocea – Iorga, T. Bălan, Voduț – Pancu.

După partidă, Emil Săndoi a spus: „A fost un test cât se poate de bun și de util pentru noi. Am dominat partida, am contolat jocul, dar pe fondul lipsei de prospețime datorată cantonamentului montan, am suferit la finalizare. Nu ne-a interesat rezultatul, ci dezvoltarea relațiilor de joc“. În ceea ce privește perioada din Poiana Brașov, antrenorul principal al alb-albaștrilor a declarat: „Sunt mulțumit de ceea ce s-a petrecut săptămâna asta. Băieții aveau nevoie de acest mini-cantonament. Au fost antrenamente intense, mai dure, dar era normal să fie așa. Mă bucur că am reușit să recuperăm toți jucătorii care au avut probleme medicale și să-i aducem la parametrii buni. Din păcate, Acka a suferit o leziune fibrilară și rămâne de văzut în cât timp se va recupera“.

Staff-ul și jucătorii Universității au revenit în Bănie, pentru a pregăti următorul joc oficial, cel din Cupa Ligii cu Viitorul Constanţa, programat joi, de la ora 19, în deplasare.