Tragedii pe şosele: Patru morţi şi cinci răniţi în două accidente rutiere

0
268

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost rănite grav, fiind transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, după două accidente grave petrecute sâmbătă dimineaţă pe drumurile din judeţul Dolj. În ambele cazuri vina aparţine unor conducători auto neatenţi, care acum sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă.

Prima dintre tragedii s-a petrecut sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 05.30, pe D.N. 6, în  afara localităţii Leu, fiind implicate un autoturism Opel Astra, două căruţe şi doi biciclişti. Din cercetările poliţiştilor Serviciului Rutier Dolj s-a stabilit că Mihail Iocea, de 47 de ani, din comuna Stoeneşti, judeţul Olt în timp ce conducea un autoturism Opel Astra, dinspre Craiova către Caracal, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de o bicicletă pe care circula, în faţa sa, în aceeaşi direcţie, Mihăiţă Bătrînu, de 41 de ani, din comuna Leu, pe care a lovit-o violent, apoi a lovit în partea din spate şi o căruţă condusă în aceeaşi direcţie de Marin Neacşu, de 70 de ani, din comuna Leu. În urma impactului, căruţa a fost proiectată într-un alt atelaj, condus de Toma Dinu, de 70 de ani, din comuna Leu, şi încă un biciclist care circula pe lângă cea de-a doua căruţă, Ion Mitru, de  61 de ani, din comuna Leu a fost şi el prins în ciocnire. Căruţaşii şi bicicliştii, toţi din comuna Leu, porniseră devreme spre târg, însă n-au mai apucat să ajungă. În urma accidentului Mihăiţă Bătrînu, primul biciclist, Livia Bătrînu, de 38 ani, din comuna Leu, şi Gheorghiţa Ciucă, de 57 de ani, din Craiova, ambele pasagere în prima căruţă au decedat. La faţa locului au ajuns echipaje de Descarcerare şi SMURD din cadrul Isu Dolj, ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dolj pentru că alte patru persoane au fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale şi transport la spital. Este vorba despre Doru Neacşu, de 41 de ani, din comuna Leu şi Mihaela Coteanu, de 47 de ani, din Craiova, care se aflau tot în prima căruţă şi au fost răniţi grav, dar şi de Marin Neacşu şi Ion Mitru., toţi patru rămânând internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. „Poliţiştii rutieri şi poliţiştii criminalişti ajunşi la faţa locului au demarat investigaţiile pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Cam pe la aceeaşi oră, mai exact la, 05.45, lucrători din cadrul Poliţiei Băileşti erau anunţaţi prin numărul de urgenţă 112 cu privire la faptul că, la ieşirea din localitatea Băileşti, s-a  produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei  persoane. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Băileşti, iar din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, Petrişor Rony Sclipcea, de 22 de ani, din comuna Piscu Vechi, în timp ce conducea un autoturism Audi, pe DJ 561D, din direcţia Rast către Băileşti, a intrat în spatele unei căruţe, nesemnalizată şi neechipată pentru circulaţie pe timpul nopţii, care se deplasa în aceeaşi direcţie. În urma impactului a rezultat decesul lui Mihai Viţelaru, de 48 de ani, conducătorul căruţei şi rănirea gravă a Irinei Viţelaru, de 40 de ani, ambii din Băileşti. Femeia a fost transportată la spital, unde a rămas internată sub supravegherea medicilor, iar poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporal din culpă pe numele conducătorului auto.