Dispariţia zborului MH370: O echipă malaysiană a găsit noi fragmente de avion

0
119

O echipă malaysiană trimisă să efectueze cercetări în legătură cu zborul MH370 pe Insula Reunion a găsit noi fragmente de epavă – geamuri, folii de aluminiu şi perne de scaun de avion – a declarat joi ministrul malaysian al Transporturilor Liow Tiong Lai.

“Am găsit, de asemenea, fragmente precum geamuri, folii de aluminiu şi perne de scaun”, a declarat pentru AFP ministrul malaysian al Transporturilor Liow Tiong Lai, precizând că se referă la scaune şi hublouri de avion.

Noile descoperiri au fost făcute pe insula franceză Réunion, în largul Oceanului Indian, în cadrul căutărilor epavei avionului Boeing 777 care efectua zborul Malaysia Airlines 370 (MH370), precizează site-ul.

Malaysia a anunţat joi că fragmentul de avion găsit pe Insula Réunion provine de la Boeingul dat dispărut în urmă cu 17 luni – o primă probă că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian, alimentând speranţa rezolvării uneia dintre cele mai mari enigme ale aviaţiei.

La rândul lor, autorităţile australiene, care conduc operaţiunile internaţionale de căutare a avionului – care a decolat pe 8 martie de la Kuala Lumpur către Beijing cu 239 de persoane la bord – s-au declarat din nou convinse că efectuează căutări în locul potrivit.