Cârţu: “Nu sunt vinovat nici 1 % de situaţia echipei”

1
133

Antrenorul Craiovei se dezice de rezultatele slabe obţinute în primele patru etape

Sorin Cârţu nu se consideră deloc vinovat de startul modest al Universităţii Craiova în actualul campionat, considerând că ghinionul şi situaţia lotului sunt cele care au contribuit la acest parcurs slab al echipei, aflată pe penultimul loc, cu doar 2 puncte şi un gol marcat.  “Nici 1% nu mă simt vinovat, nu mă culpabilizez pentru postura în care se află echipa. Abordăm aceleaşi metode pe care le-am folosit şi când aveam 19 meciuri la rând fără eşec. Situaţia lotului este una pe care am acceptat-o, deşi nu am fost de acord cu ea, nu intru în detalii. Avem spijinul conducerii. Au trecut patru etape, iar noi am obținut două puncte. Este o situație care a creat o stare de nemulțumire. Ne creăm oportunități mari, dar ne lipsește precizia la ultima execuție. Avem o situaţie care ne nemulţumeşte şi care este nemeritată, dar pe care încercăm să o îndreptăm. Ghinionul nu-l poţi explica, îl ai sau nu-l ai” a declarat directorul tehnic al Craiovei.

Cârţu spune că este vitală victoria în meciul cu Concordia Chiajna, chiar dacă este convins că ilfovenii vor pune probleme echipei sale: “Este timpul să apară şi prima victorie, am pregătit echipa pentru acest lucru. Ne dorim toți ca sâmbătă echipa să fie într-o formă fizică, mentală și sportivă bună pentru a ne atinge obiectivul. Chiajna vine şi ea montată, au făcut multe transferuri şi nu au avut nici ei rezultate, este în aceeași situație cu noi, a obținut tot două puncte, așa că vor veni motivați să nu piardă. I-am văzut în meciurile anterioare, în care au alternat partidele bune, cu unele mai puțin reușite. Ne vor pune probleme, dar suntem hotărâţi să batem” a spus tehnicianul oltean.

Bawab, amendat după referatul făcut de Cârţu

Sorin Cârţu a anunţat că atacantul iordanian Thaer Bawab a fost amendat, după ce a protestat la schimbarea sa din meciul de la Târgu Mureş, dar va fi păstrat în lot: “Bawab e fotbalist şi trebuie să joace, nu e treaba lui să comenteze deciziile antrenorilor. L-am schimbat la Târgu Mureş, pentru că nu atinsese mingea timp de 20 de minute şi aveam nevoie de un alt gen jucător pe fondul presiunii gazdelor. I-am făcut referat şi şi-a cerut scuze într-o discuţie pe care am avut-o în faţa lui Felix Grigore. Trebuie să plătească o amendă, nu poţi să faci asemenea gesturi în faţa a sute de mii de telespectatori şi să scapi cu nişte scuze între patru ochi. Şi eu când am greşit, la CFR în meciul de la Basel, şi la Pandurii, am plătit cu postul, am pierdut contracte importante. Nu-l vom penaliza sportiv, pentru că nu e în interesul echipei”.

Cârţu consideră că lipsa unui vârf de atac eficient este principala problemă a echipei: “Simţim lipsa unui atacant poziţional, care să speculeze mingile pe care le aducem în careu. Am anunţat conducerea despre acest lucru, nu s-au luat măsuri. Căutăm soluţii prea savante la finalizare. A intervenit şi această accidentare a lui Curelea, jucător pe care ne-am bazat în pregătirea de vară”.

Pentru meciul cu Concordia Chiajna, CS Universitatea nu se va baza pe fundaşul din Capul Verde, Kay, care s-a accidentat şi s-a alăturat indisponibililor Achim şi Curelea.

1 COMENTARIU

Comments are closed.