Sentință definitivă în cazul împușcăturilor din fast-food de la Filiași

0
40

Procesul demarat în urma scandalului cu împuşcături petrecut în noiembrie 2012 într-un fast-food din Filiaşi a ajuns la final. Magistrații Curții de Apel Craiova au pronunțat sentința definitivă în dosar, respingând apelurile declarate de inculpați împotriva sentinței pronunțate pe fond de Judecătoria Filiași. Astfel, Cătălin Eduard Pîrvulescu, craioveanul care a tras cu pistolul, a rămas cu pedeapsa de 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, iar victima sa, Costinel Cosmin Tudorică, a primit un an de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Reamintim că tot scandalul s-a petrecut în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2012, în jurul orei 3.00. Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în timp ce se afla într-un local din Filiaşi, Costinel Cosmin Tudorică, de 28 de ani, din localitate, deranjat de faptul că un bărbat de la masa vecină, Marin Popa, de 47 de ani, din comuna Vişina Nouă, judeţul Olt, vorbea foarte tare, s-a ridicat, s-a dus la el şi l-a lovit cu pumnul ca să-l facă să tacă. Văzând asta, un alt tânăr, de la masa celui pocnit, Cătălin Eduard Pîrvulescu, de 26 de ani, din Craiova, a scos pistolul cu bile de cauciuc marca “Mauser – Werke”, pe care îl avea la el şi l-a împuşcat pe Tudorică în abdomen, după care a părăsit fast-food-ul.

„La aproximativ 15 minute după incident, tânărul care a tras cu pistolul s-a prezentat singur la sediul Poliţiei din Filiaşi, unde a predat şi arma, pe care s-a stabilit că o deţinea legal. Victima a ajuns la spital cu plagă abdominală prin împuşcare, iar autorul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind introdus în arest”, declarau la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Dolj.  N-a scăpat nici Tudorică. Poliţiştii au reţinut în sarcina sa că el a pornit tot incidentul, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire şi alte violenţe.

În decembrie 2012 cei doi tineri au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă neletală fără drept, iar pe 16 octombrie 2013, Judecătoria Filiaşi a pronunţat sentinţa în cauză. Astfel, Cătălin Eduard Pîrvulescu a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 8 luni. Costinel Cosmin Tudorică, zis “Banană cel Mic”, a primit un an de închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de 3 ani. În plus, judecătorii au decis ca Tudorică să achite 15.000 lei cu titlu de daune morale lui Marin Popa şi 1.714,83 lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar Pîrvulescu să-i plătească 5.000 lei cu titlu de daune morale lui Tudorică, instanţa dispunând şi confiscarea pistolului lui Pîrvulescu.

Ambii inculpați au declarat apel împotriva acestei sentințe, care s-a înregistrat pe 25 noiembrie 2013 la Curtea de Apel Craiova. Luna trecută, mai exact pe 16 iulie, magistrații Curții de Apel Craiova au respins, ca nefondate, apelurile inculpaților, hotărârea fiind definitivă. Cei doi tineri rămân astfel cu pedepsele cu suspendare primite pe fond.