Două pistoale militare descoperite într-o gospodărie din Bucovăţ

0
32

Două pistoale militare au fost descoperite marți, în curtea unei femei din comuna Bucovăț, de ginerele acesteia, care săpa un șanț pe lângă casă. Polițiștii le-au ridicat și, din primele date, se pare că nu mai sunt funcționale.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, marți, în jurul orei 12.00, Marin Păpușe, de 46 de ani, din comuna Bucovăţ, Dolj a sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ că, în timp ce săpa un şanţ lângă casă, în curtea imobilul soacrei sale, Elena Mitran, de 67 de ani, din comuna Bucovăţ, a găsit o cutie metalică în interiorul căreia se aflau depozitate două pistoale militare.

În urma apelului bărbatului, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat că cele sesizate se confirmă fiind găsite două pistoale, ambele calibru 9 mm, unul fabricaţie Germania, iar cel de-al doilea fabricaţie Italia, marca Luger și Beretta. Din declaraţia doljencei se pare că cele două pistoale militare ar fi putut să-i aparțină bunicului soţului ei, care a fost militar, însă femeia a declarat că nu știa despre existenţa armelor în gospodăria sa.

„Cele două pistoale militare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.