Fata maximă de la Bacalaureat: Marta Maria Ciobanu, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova

0
513

Singura elevă din Dolj, care a obţinut  mdeia finală maximă, la Bacalaureat, după afişarea rezultatelor, până la finalizarea contestaţiilor,  este  de la Colegiul Naţional “. Se numeşte  Marta Maria Ciobanu, o fată frumoasă, inteligentă, una care îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova. S-a pregătit intens pentru această sesiune, trecând şi peste efectele pandemiei de COVID – 19.

La nivel naţional, din datele Ministerului Educaţiei, privind rezultatele iniţiale ale primei sesiuni de bacalaureat au promovat examenul cu media 10, 112 absolvenţi de liceu. În Dolj, înainte de contestaţii, este o singură medie de 10, obţinută de o elevă de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Se numeşte Marta Maria Ciobanu,  Marta, aşa cum îi place să i se spună, şi a urmat cursurile la specializarea filologie-bilingv engleză . Dialogul cu Marta este cât se poate de agreabil, este descisă discuţiilor. “A fost destul de greu, în această perioadă, deoarece ne-a lipsit interacţiunea – atât cu profesorii, cât şi cu colegii. Dar am învăţat, sunt, într-un fel, şi autodidactă. Din septembrie anul trecut am început pregătirea şi, zi de zi, m-am perfecţionat. Îmi doream nota maximă la Balacalureat. M-am pregătit la toate materiile, iar simularea examenelor din acest an m-a ambiţionat, fiindcă mi-am dat seama că pot obţine o performanţă maximă”, a precizat Marta.

Marta este o fată normală, frumoasă, isteaţă şi care vrea să-şi desăvârşească pregătirea la Universitatea din Craiova. Are pasiuni , ca oricare, literatura şi psihologia fiind printre ele. “Profesorii pe care i-am avut mi-au fost de un real ajutor. Cu sprijinul acestora am descoperit psihologia, iar dragostea pentru literatură s-a aprofundat. Pentru mine, anii de liceu au fost extraordinari” , a spus  eleva maximă. Gândindu-se la viitor, Marta a continuat: “Vreau să urmez cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, ulterior mergând la Institutul Naţional de Magistratură, pentru a deveni judecător. Sunt foarte perseverentă şi îmi place să iau singură deciziile, aşa cum am învăţat din familie. Ţinând cont de pandemie, am ales să rămân la Craiova, să fiu lângă casă, deoarece nu se ştie ce va urma”.