Alb-albaştrii, vizitaţi la antrenament de Rotaru şi Băluţă

0
501

După succesul de la Mediaş, jucătorii Universităţii Craiova au venit a doua zi la recuperare, apoi au primit două zile libere din partea antrenorului Cristiano Bergodi, care i-a chemat din nou la pregătire ieri dimineaţă. La cantonamentul Ştiinţei din Lunca Jiului au fost prezenţi toţi jucătorii, însă doi dintre ei s-au pregătit separat şi au şanse minime să fie utilizaţi duminică, la derby-ul cu FCSB.

Primul este Mihai Bălaşa, a fost înlocuit, accidentat fiind, în finalul partidelor cu FC Botoşani şi CFR Cluj, iar la Mediaş a declarat forfait la încălzire, după ce fusese trecut titular pe foaia de joc. Bălaşa este accidentat la coapsă şi a fost direcţionat către sala de forţă, unde este monitorizat de staff-ul medical, dar şansele ca el să fie recuperat pentru derby-ul de duminică sunt extrem de reduse. Astfel, soluţiile pentru centrul defensivei sunt stoperii folosiţi în meciul cu Gaz Metan, Uros Cosic şi Stephane Acka, în condiţiile în care Florin Gardoş nu este pregătit să revină pe teren, iar puştiul Ionuţ Mitran este considerat prea crud pentru a fi aruncat în luptă pe acest final de sezon extrem de încins.

Al doilea jucător cu probleme medicale este Alexandru Măţel, care nu a evoluat deloc de la reluarea campionatului şi care şi acum se antrenează separat, după problemele pe care le-a acuzat la ligamentele unei glezne.

În schimb, ultima achiziţie a Universităţii Craiova, Vladimir Screciu, s-a pregătit normal alături de colegii săi, însă el nu poate fi folosit în acest sezon.

La primul antrenament de săptămâna aceasta al juveţilor a asistat şi finanţatorul Mihai Rotaru. Acesta s-a întreţinut preţ de câteva minute, la începutul şedinţei de pregătire, cu antrenorul principal Cristiano Bergodi. Juveţii vor efectua câte o şedinţă de pregătire pe zi, dimineaţa, până vineri, iar sâmbătă este programat un antrenament după-amiază.

Alex Băluţă, printre “lei”

Fostul căpitan al Universităţii Craiova, Alex Băluţă, aflat deja în vacanţă, s-a întors în Bănie şi a venit să-şi revadă şi foştii colegi, înainte de antrenamentul de azi, urându-le baftă în lupta pentru titlu. Băluță a fost împrumutat în acest sezon la Slovan Liberec şi va reveni la Slavia Praga, cu care are contract încă doi ani, însă şi-ar dori să plece de la campioana Cehiei, deoarece nu se află în graţiile antrenorului.