Peste 300 de locuri, la seral şi frecvenţă redusă

0
688

Peste 300 de locuri sunt puse la dispoziţie, conform reglementărilor legale, pentru învăţământul liceal seral sau cu frecvenţă redusă, de către Inspectoratul Şcolar judeţean Dolj, pentru anul 2017-2018. Au fost publicate şi cerinţele pentru a urma aceste forme de învăţământ.

 eleviÎnscrierea în învăţământul seral sau cel cu frecvenţă redusă a candidaţilor din seriile anterioare, care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar următor, se va face la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, camera 103, în perioada 18 – 19 iulie, între orele 9.00 – 16.00.  Dosarele trebuie să cuprindă cererea, actele de identitate, adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională/ Tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/ testele naţionale/ Examenul de capacitate, după caz, foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a, fişa medicală.

Repartizarea candidaţilor se face în două etape, în şedinţă publică; I etapă – candidaţii sunt repartizaţi în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi a opţiunilor, candidaţii care au susţinut evaluarea naţională şi toate cele echivalate; etapa a doua – repartizarea, pe locurile rămase libere, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, candidaţii care nu au participat la examenele aferente, atât în acest an, cât şi în cei trecuţi.

Şedinţa publică se va desfăşura, la sediul ISJ Dolj, pe 21 iulie – ora 9.00. Conform celor precizate de reprezentanţii ISJ Dolj,  peste 300 de locuri sunt aprobate. Cele mai multe sunt la Liceul „Matei Basarab” – 56 – pe filiera „teoretică” – frecvenţă redusă. Cu câte 28 de locuri la seral vin Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate din Craiova, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Craiova, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi” din Craiova, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova, Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova, Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea, Colegiul Tehnic Energetic din Craiova.