Caravana „Educaţie pentru schimbare” ajunge în Dolj

0
134

caravanaWorld Vision România, prin proiectul susţinut de Fundaţia Vodafone România, „Educaţie prin schimbare”, acordă două finanţări în valoare de 47.500 de lei fiecare pentru crearea a două centre de tip „şcoală după şcoală”, în mediul rural, care să se regăsească în două localităţi din judeţul Dolj.

Astăzi, la Hotel Royal, reprezentanţi ai ONG-urilor sau grupuri de iniţiativă cu experienţă relevantă în domeniul educaţiei sunt invitaţi să participe la sesiunea de informare cu privire la mecanismul prin care se acordă această finanţare, precum şi documentaţia pe care trebuie să o întocmească solicitanţii.

«Prin „Educaţie pentru schimbare” propunem un program educaţional integrat la nivelul comunităţilor rurale din trei judeţe în care Fundaţia World Vision are o îndelungată activitate, unul dintre acestea fiind judeţul Dolj. Obiectivul final propus pentru acest program este reducerea abandonului şcolar şi, pentru a-l atinge, ne propunem să lucrăm împreună cu comunitatea, să le oferim suportul necesar pentru ca schimbarea în educaţia copiilor să pornească din comunitate şi să fie susţinută de membrii comunităţilor pe termen lung», spune Daniela Buzducea, director executiv al World Vision România.

Două finanţări de 47.500 de lei, puse la dispoziţie

Comunităţile locale vor trebui să completeze nişte formulare-tip, în perioada 1-13 iulie, iar reprezentanţii World Vision Român ia vor oferi asistenţă în acest sens. După finalizarea jurizării, care va fi efectuată de o echipă a Fundaţiei Vodafone, câştigătorul va fi anunţat pe data de 2 august. „În cadrul proiectului, în plus faţă de finanţarea acordată, Fundaţia World Vision România va oferi un program de suport de dezvoltare organizaţională a organizaţiilor partenere din cele trei judeţe şi sprijin în dezvoltarea iniţiativelor locale de voluntariat şi implicare comunitară”, se arată într-un comunicat al World Vision România.

Proiectul va fi implementat în cinci comunităţi rurale din judeţele Ialomiţa, Vâlcea şi Dolj, având ca scop creşterea capacităţii actorilor comunitari de mobilizare a resurselor locale pentru a soluţiona nevoi la nivel de comunitate. Cel puţin 120 de copii din comunităţile rurale din judeţele vizate vor fi implicaţi în activităţi de tip „şcoală după şcoală”, pe parcursul a opt luni.

Două centre „şcoală după şcoală”

Parteneri în acest frumos proiect sunt două fundaţii, World Vision România şi compania Vodafone. Programul Strategic de Investiţie în Mediul Rural este derulat de Fundaţia Vodafone România în toate judeţele ţării şi susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România. Potrivit reprezentanţilor Vodafone, acesta este singurul program de acest gen, cu acoperire naţională, derulat de o fundaţie. În prima ediţie, desfăşurată în perioada februarie 2015 – iulie 2016,Vodafone România a acordat o finanţare totală de 653.645 de euro.

World Vision România este o fundaţie creştină care pune în centrul activităţii sale bunăstarea copilului, fiind parte din marea familie World Vision International, prezentă în aproape 100 de ţări din întreaga lume. Din 1990, de când ne-am început activitatea în România, am sprijinit peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din opt judeţe.