Bacalaureat 2016: Mulţi absenţi şi doi eliminaţi

0
123

IMG_9429Ieri, s-a desfăşurat cea de-a două probă scrisă a Bacalaureatului – a profilului (Matematică, pe mai multe secţiuni, la Real; Istorie, la Umanistic). Emoţiile au fost, la fel ca în fiecare zi de examen, ridicate pentru tineri. Candidaţii s-au arătat mulţumiţi de ceea ce au scris, li s-a părut uşor, dar, din păcate, s-au înregistrat foarte mulţi absenţi şi, mai mult, au fost şi doi eliminaţi.

Emoţii peste emoţii, ieri, la Bacalaureat. S-a desfăşurat proba obligatorie a profilului – Matematică (pe mai multe secţiuni – informatică, tehnologic, pedagogic) şi Istorie. În faţa Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, acolo unde a fost unul dintre Centrele de Examen, am vorbit cu doi dintre cei care de abia ieşiseră din sala de examen.

„Mie mi s-a părut uşor. Am susţinut primul modul la Matematică şi cred că a fost atinsă toată materia. Pentru proba la alegere, am optat pentru Chimie, cu atât mai mult cu cât îmi doresc să mă îndrept spre Medicină” – Edmond Bărcan, absolvent al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”; „A fost destul de uşor. Am dat examen la Istorie. Pentru vineri, am ales Logica şi aş dori să merg spre Ştiinţele Naturii” – Adina Turcu, absolventă a Liceului de Arte „Marin Sorescu”.

Ceva mai departe, la „Carol I”, aceleaşi emoţii: „Am dat la Matematică şi a fost mai bine decât mă aşteptam, dar puţin mai greu decât credeam. Peste două zile, voi parcurge Biologia şi vreau să mă îndrept spre Geodezie-Cadastru” – Mihai Jucătoru; „Tot la Matematică am susţinut şi eu proba. Nu mi s-a părut dificil. Pentru ultima probă, am ales Fizica, deoarece este facultatea pe care vreau să o urmez” – Alice Dumitru.IMG_9396

Mai mulţi la Istorie

La finalul zilei, s-a făcut şi statistica. „La Istorie, au fost prezenţi 3.773 de candidaţi, iar din totalul de 4.009 de tineri înscrişi 236 au absentat. La Matematică, au fost 2.439 de prezenţi şi 207 absenţi. Din păcate, au fost înregistrate şi două cazuri de eliminare, ambele de la Centrul de Examen din cadrul Colegiului „Ştefan Odobleja”. Unul dintre candidaţi, care avea de susţinut numai această probă, restul fiind echivalate din anii anteriori, a fost prins cu fiţuici asupra lui. Ceea ce cred că, după ce nu va mai avea voie, timp de două sesiuni să susţină Bacalaureatul, îi va atrage şi anularea rezultatelor la celelalte probe. Al doilea candidat eliminat avea căşti de ascultare”, a menţionat prof.  Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al ISJ Dolj şi preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat.bac