Bacalaureatul s-a finalizat cu încă patru eliminaţi

0
296

Absolvenţii de liceu au susţinut vineri ultimul examen al primei sesiuni de bacalaureat din acest an- proba la alegere din aria curriculară a profilului. Deşi se aflau pe ultima sută de metri, au fost candidaţi care au mizat totul pe o fiţuică. În Dolj, au mai fost patru candidaţi, care se alătură la alţi 18 elevi eliminaţi la primele două probe scrise din această săptămână. 

Doi dintre cei patru elevi, eliminaţi la proba la alegere din aria curriculară a profilului,  sunt de la Grupul Şcolar Industrial Căi Ferate, iar ceilalţi doi sunt de la Grupul Şcolar Industrial Energetic din Craiova.  Alţi 440 de candidaţi nu s-au prezentat la examen. „La ultima probă din această sesiune au fost înscrişi 7073 de candidaţi din care s-au prezentat doar 5.633, înregistrându-se 440 de absenţi”, a declarat inspectorul şcolar general Georgică Bercea- Florea.

Duminică se vor afişa primele rezultate

Primele rezultate ale acestei sesiuni vor fi afişate duminică, la toate centrele de examen, până la ora 14.00. Se consideră promovat la examenul de bacalaureat, candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum şase. Cei care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi „respinşi”. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Cea de a doua sesiune va fi în lunile august-septembrie

Elevii care nu pot promova prima sesiune a bacalaureatului pot relua examenele la care nu au reuşit să obţină notă de trecere în lunile august-septembrie. Cea de a doua sesiune va începe pe 20 august 2012 cu probele de competenţe digitale care se vor derula până pe data de 24 august a.c. Pe 27 august vor începe examenele scrise cu proba de Limba şi literatura română, pe 29 august va avea loc proba obligatorie a profilului la Matematică sau Istorie. Ultimul examen scris va fi pe data de 31 august. Primele rezultate se vor afişa pe 2 septembrie. Conform calendarului de examen în aceeaşi zi se vor depune şi contestaţiile, care se vor soluţiona până pe 5 septembrie. Anul trecut, elevii au avut parte de cel mai drastic examen de bacalaureat. În urma celor două sesiuni, aproximativ 100.000 de candidaţi nu au reuşit să promoveze probele scrise. Cele mai mari probleme au fost la Matematică. În judeţul Dolj, 4.000 de candidaţi au fost respinşi la această disciplină. Dintre aceştia doar 1.700 au revenit să mai susţină încă o dată proba.