“Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România”

0
409

Prin ambasada sa din București, Republica Federală Germania continuă să sprijine proiectul “Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România”, care își propune reducerea deficitului de cadre didactice calificate care predau limba germană la nivel nativ, în şcolile de stat din România, dar şi motivarea tinerilor vorbitori de limba germană de a urma o carieră didactică.

Proiectul este derulat de Fundaţia Saxonia, din Râşnov. Germania a alocat, în acest an, suma de 1,215 milioane de euro.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, E.S. Cord Meier-Klodt, şi directorul executiv al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat, zilele trecute, contractul de finanţare prin care fondurile vor fi puse la dispoziţia cadrelor didactice din grădiniţele, şcolile sau secţiile cu predare în limba germană din sistemul de învăţământ preuniversitar românesc.

Aproximativ 730 de profesori şi 200 de educatori pot beneficia de subvenţii, pentru a-şi continua cariera şi a se perfecţiona.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi sprijinite financiar prin intermediul unor bonusuri echipe de autori care concep manuale pentru predarea limbii germane ca limbă maternă în România.

Proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România” a fost iniţiat de Forumul Regional Transilvania al Forumului Democrat al Germanilor din România şi este derulat din anul 2015.

Informaţii despre înscrierea pentru admiterea în acest program pot fi găsite pe site-ul fundatia.saxonia.ro.