Preşedintele Ştiinţei va fi ales de abonaţii clubului

0
670

Universitatea Craiova a anunţat că fanii care vor cumpăra abonamente pentru stagiunea următoare vor avea, pe lângă locul asigurat la meciurile de pe teren propriu, şi posibilitatea de a vota următorul preşedinte al clubului. Abonamentele vor fi puse în vânzare începând de vineri, abonaţii din sezonul trecut având intrarea asigurată la meciurile din următoarea stagiune, în schimbul sumei de 10 lei.  Alegerile pentru postul de preşedinte vor avea loc în martie anul viitor. În acest moment, preşedintele Universităţii Craiova este Sorin Cârţu.

Ca strategie de marketing, ideea este una inspirată, pentru a se vinde cât mai multe abonamente, fanilor oferindu-li-se iluzia că pot avea un cuvânt de spus în deciziile grupării favorite, că se pot implica în viaţa clubului.

Numai că suporterii vor vota, de fapt, “preşedintele de onoare”, întrucât, la Universitatea Craiova, preşedintele are numai atribuţii  legate de acţiuni de imagine, de intervenţii în mass-media, rolul său nefiind nici pe departe acela de conducător de facto al clubului. Aşadar, nu se poate face o paralelă cu modelul socios, fiindcă abonaţii Ştiinţei nu-l vor alege pe cel care desemnează antrenorul, pe cel care decide transferurile sau pe cel care stabileşte politica grupării în general. Practic, suporterii pot hotărî cine iese public să vorbească în numele Universităţii Craiova. Dar nu-l pot desemna şi pe cel care are vreo putere de decizie în club. Va fi interesant cum va decurge “campania electorală”, ce “program” vor prezenta candidaţii, din moment ce este clar pentru toată lumea că ei nu au cum să promită achiziţii de marcă, ori antrenori de calibru, ori să negocieze cu sponsori importanţi, etc.

Comunicatul Universităţii Craiova:  

„Abonează-te pentru noul sezon competițional și îți vei putea exercita dreptul de a vota, în perioada 14 martie 2022 – 27 martie 2022, viitorul președinte al clubului nostru, cel care va conduce destinul Universității Craiova pentru următorii 2 ani. Ne dorim ca acest nou pas în ascensiunea clubului să îl facem împreună. Pentru că Știința este echipa orașului, a comunității, în special a tuturor suporterilor și nu doar a unei singure persoane, în votul exprimat stă viitorul echipei tale de suflet. Primul mandat va avea o perioadă de 2 ani, în timp ce viitoarele mandate vor fi pentru o perioadă de 4 ani. Abonații vor putea vota atât fizic, în Craiova, cât și online, prin intermediul unei platforme dedicate special. Vom reveni în viitor cu absolut tot ceea ce înseamnă procedura de candidatură și votare, precum și cu obiectivele propuse pentru primul mandat. Începând de vineri, 11 iunie 2021, clubul Universitatea Craiova lansează abonamentele pentru sezonul competițional 2021-2022. Abonații sezonului trecut își vor putea prelungi în mod gratuit abonamentele, fiind necesară plata unei taxe de producere și procesare a cardului în valoare de 10 lei. Politica de ticketing va fi disponibilă în curând, atât pe website-ul oficial, cât și pe platformele noastre social-media”.