Germania, campioană europeană U21

0
583

Naţionala Germaniei este noua campioană europeană U21, după ce a câştigat ediţia de anul acesta, organizată în două perioade, în Ungaria şi Slovenia. În finală, nemţii au învins, la Ljubljana, scor 1-0, repezentativa Portugaliei, gol Nmecha (49). Trupa lui Stefan Kuntz a dominat meciul şi a avut mai multe ocazii de a marca, lusitanii, care impresionaseră până în ultimul act, etalând un joc sub aşteptări. Neamţul Dorsch, mijlocaşul lui Gent, a fost de departe cel mai un jucător de pe teren, deşi coechipierul său, Ridle Baku, a fost votat MVP-ul finalei. Fabio Viera, de la FC Porto, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului final.

Germania a mai fost campioană europeană în 2009 şi 2017, iar la ediţia precedentă, din 2019, a trecut în semifinale de România, scor 4-2, şi a pierdut finala în faţa Spaniei. În schimb, Portugalia pierde a treia finală din tot atâtea disputate.

La actuala ediţie, România a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Germania, tricolorii ratând calificarea din grupe, deşi au fost la egalitate de puncte cu formaţiile de primele locuri, Olanda şi Germania. Nemţii au avut momentul de cumpănă în sferturi, când au egalat Danemarca (adversara României din preliminarii), abia în minutul 89, iar la penalty-uri au fost din nou la o singură lovitură de eliminare.