Băut şi cu permisul suspendat, a provocat un accident mortal şi a fugit

0
304

Un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna doljeană Rojişte şi-a pierdut viaţa, iar un altul, de 19 ani, a fost rănit, într-un grav accident de circulaţie petrecut luni dimineaţă, pe DN 55. Şoferul autoturismului în care erau pasageri cei doi, întrucât era băut şi avea deja permisul de conducere suspendat tot pentru alcool la volan, a abandonat maşina şi a fugit. Câteva ore mai târziu, după ce l-au prins, poliţiştii au constatat că avea 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au întocmit dosar penal şi l-au introdus în arest, reţinut pe 24 de ore, pentru comiterea a cinci infracţiuni. Aseară, şoferul, care are 19 ani, a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Culmea este că şi înainte de majorat tânărul s-a urcat băut la volan, fiind condamnat la asistarea zilnică pe o perioadă de 4 luni pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

mortalConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, luni, 5 iunie a.c., în jurul orei 3.45, s-a primit o sesizare prin 112 cu privire la faptul că pe D.N. 55,  în afara localităţii Tâmbureşti, comuna Rojişte, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au ajuns la faţa locului unde, în urma cercetărilor, au constatat că, Ovidiu Cristian Rotaru, 19 ani, din comuna Rojişte, în timp ce conducea un autoturism Opel Corsa pe D.N. 55, dinspre Bechet către Craiova, în afara localităţii Tâmbureşti, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă spre dreapta a lovit un gard din beton iar în urma impactului s-a răsturnat. Din accident a rezultat decesul lui Fănel B., de 18 ani, din Tâmbureşti, şi vătămarea corporală uşoară a lui Marian Rotaru, de 19 ani, din aceeaşi localitate, ambii pasageri în autoturism. Şoferul însă îşi lăsae prietenii acolo şi dispăruse. În urma verificărilor făcute de poliţiştii rutieri, în jurul orei 11.00, şoferul a fost depistat şi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spital, pentru recoltarea probelor biologice, apoi la sediul I.P.J. Dolj unde s-a stabilit că tânărul avea permisuld e conducere suspendat de pe 1 mai a.c., întrucât fusese prins băut la volan. „S-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de tânăr pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Poliţiştii rutieri au luat măsura reţinerii faţă de persoana în cauză pe o durată de 24 ore, acesta a fost introdus în arestul I.P.J. Dolj”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

mortal 1Culmea este că autorul accidentului a fost condamnat, printr-o hotărâre rămasă definitivă în octombrie anul trecut, la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 4 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dolj, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumul public a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (la momentul comiterii acestor fapte fiind minor).

Aseară, tânărul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea celor cinci infracţiuni.