Bayern „trimite” cei mai mulţi jucători în Brazilia

0
207

La nivel de campionate, cel englez e fruntea

 

Bayern Munchen este clubul cu cei mai mulţi jucători participanţi la Cupa Mondială de fotbal 2014, campioana Germaniei fiind reprezentată la turneul final din Brazilia de 15 fotbalişti, care vor evolua pentru şapte echipe naţionale.

Gruparea bavareză este urmată de echipa engleză Manchester United care, chiar dacă a traversat un sezon mai mult decât modest, are 14 fotbalişti prezenţi la competiţia din America de Sud, a treia fiind formaţia spaniolă FC Barcelona, cu 13 jucători la CM 2014.

„Sper ca fiecare dintre jucătorii noştri să aibă o Cupă Mondială reuşită şi să se bucure de acest turneu”, a declarat preşedintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge.

În privinţa campionatelor naţionale, Anglia este cea mai bine reprezentată la turneul final, Premier League “expediind” în Brazilia 114 jucători din totalul de 736 de fotbalişti care figurează pe listele oficiale expediate la FIFA de cele 32 de selecţionate participante la competiţie. Italia ocupă locul secund, cu 81 de jucători, în timp ce a treia clasată este Germania, cu 78 de fotbalişti.

De menţionat că 22 dintre cei 23 de jucători ai reprezentativei Angliei provin din campionatul intern, singura excepţie fiind Fraser Foster, jucătorul care evoluează la echipa scoţiană Celtic Glasgow.