Reghecampf: “Sperăm să facem spectacol şi să câştigăm cu FCSB”

0
467

Universitatea Craiova joacă derby-ul etapei a 8-a a play-off-ului Ligii I,contra FCSB, duminică, de la ora 19.30, pe arena „Ion Oblemenco”. Partida se va disputa cu “casa închisă”, clubul din Bănie epuizând toate biletele cu trei zile înainte de meci, anunţându-se o asistenţă de aproximativ 30.000 de spectatori. Antrenorul Universităţii, Laurenţiu Reghecampf, se aşteaptă la un duel spectaculos, ţinând cont de profilul celor două echipe.

„Toată lumea aşteaptă o victorie de la noi, ţinând cont că jucăm cu un stadion arhiplin, e deja sold-out. Va fi un meci dificil, e cel mai important meci, pentru că după acest rezultat vom ştii foarte multe lucruri. E important pentru că ne dorim să ajungem pe locul 2, este vorba şi de tradiţie, orgolii, jucătorii vor fi la un nivel înalt, ambiţie, valoare, devotament, ambele formaţii vor fi pregătite. Nu avem probleme de lot, sper să nu se mai întâmple nimic până la ora meciului. Sperăm să facem spectacol şi să câştigăm. FCSB e o echipă ofensivă, cu jucători care îţi pun probleme mari când au spaţii, au marcat foarte mult. Sper să nu le dăm ocazia. Va fi un meci spectaculos, echipa care va greşi mai puţin va câştiga. Tactica de meci? Tactica pentru duminică este să câştigăm cele trei puncte. Cum o vom face? Veţi vedea. Suntem all-in, am spus-o, ne dorim să câştigăm cu FCSB, apoi ne vom concentra pe meciul cu Sepsi, Cupa nu este de lăsat deoparte, pentru că nu suntem pe locul 2. Dar primul obiectiv este meciul cu FCSB. Fanii de la Craiova vor joc pe contre, frumos, o să încercăm să le oferim şi asta, dar pentru noi primează rezultatul. Pentru mine orice meci este special, cel cu FCSB contează pentru a ne apropia de locul 2, nu pentru altceva. Toni Petrea mi-a fost coleg şi îmi este prieten, nu fac alte comentarii. Nu există supărare între noi, am colaborat 12 ani, mi-a fost şi jucător, relaţia noastră este aparte, nu contează palmaresul direct, nu scriem Reghecampf vs Toni Petrea, ci Universitatea Craiova contra FCSB.”

„Reghe” s-a arătat oarecum surprins de interesul enorm pentru acest derby:

„Nu am timp să împart bilete cunoscuţilor, dacă nu mai sunt la casă bilete, nu pot să le fac eu, nu sunt mai special, ca să am bilete după ce s-au vândut toate. Nu mă aşteptam chiar la un asemenea interes enorm, dar este un oraş cu mare tradiţie, oamenilor le place fotbalul, este de laudat, nu îmi aduc aminte când am mai jucat cu casa închisă, mai ales că a fost pandemie. Jos pălăria în faţa fanilor! Nu ştiu cum trăieşte un spectator. Dacă aş fi suporter, aş bea o bere, aş mânca vreo cinci mici şi aş veni la stadion să-mi susţin echipa. La Craiova, fanii trăiesc altfel meciurile, la intensitate maximă, unii mai au puţin şi sar în teren de pe scaunele din spatele meu”.

Fundaşul Universităţii Craiova, Paul Papp, crede că FCSB beneficiază un plus în acest derby, deoarece are motivaţia luptei pentru titlu.

„Ne aşteaptă un meci greu, contra unei echipe bune, care se bate la titlu, noi ne propunem locul 2, dar ambele ne dorim foarte mult să câştigăm. Ne plac meciurile cu mulţi suporteri, ne motivează, când vezi arena plină îţi dă un curaj aparte, sper să decurgă totul bine pentru noi. Cred că vor fi câteva surprize, Mister le-a pregătit, dar nu pot să dau mai mult din „casă”. Doar uniţi putem câştiga un meci. Şi noi şi ei am crescut, se vor întâlni două echipe bune, în formă, cu un plus pentru ei, pentru că sunt mai sus în clasament şi au şanse la titlu, dar şi noi suntem în formă, ne dorim locul al doilea şi sper să câştigăm. Nu mă gândesc la meciul din Cupa României, cu Sepsi, ci la cel cu FCSB, va fi altă istorie atunci. Pentru noi este important să luăm punctele cu FCSB şi vom vedea apoi cum abordăm returul cu Sepsi” a declarat Paul Papp.