SCMU Craiova egalează în seria de play-off cu Piteştiul

0
430

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova au câştigat meciul al doilea din seria de play-off cu FC Argeş, scor 84-82 (17-17, 24-16, 21-15, 22-34) şi au egalat scorul general, 1-1, iar luni, în Trivale, va avea loc “decisivul”. În Polivalentă, sub privirile a vreo 150 de spectatori, record negativ în Bănie, în special la un joc de play-off, Craiova a dominat partida şi s-a desprins treptat, având 15 puncte avantaj, când mai erau mai puţin de 4 minute de joc. Piteştenii s-au trezit după ce antrenorul lor, Tudor Costescu, a fost eliminat, iar SCMU a tremurat pentru victorie. Ospeţii s-au apropiat la un singur punct, 82-81, cu 6 secunde rămase din meci, finalul fiind un război al aruncărilor libere. Ca şi la Piteşti, Radu Vârnă a profitat de absenţa lui Troy Franklin şi a avut o evoluţie consistentă. Coordonatorul a rămas în teren toate cele 40 de minute şi şi-a purtat echipa spre victorie, iar pe final a fost impecabil de la linia de fault, spre deosebire de unii dintre coechipierii săi americani. Radu Vârnă a terminat cu 25 de puncte, 9 recuperări şi 6 pase decisive, celelalte puncte fiind adăugate de: Qualls 21, Hawley 14, Kennedy 10, Gavriloaia 6, Blaj Voinescu 4, Robinson 2, Ţâbârnă 2.

La final, Radu Vârnă a declarat: “A fost un meci de totul sau nimic, ştiam că dacă pierdem sezonul se termină pentru noi şi nu am vrut, pentru toată munca din acest an. Am reuşit să forţăm pentru un decisiv la ei acasă, se poate întâmpla orice, presiunea e pe ei de acum încolo. Ultimul sfert a fost catastrofal, am avut o rotaţie scurtă, pe final emoţiile şi oboseala şi-au spus cuvântul. E greu fără Franklin, este principalul nostru point-guard, Piteştiul se apără super agresiv şi ne pun mari probleme, abia putem să rezistăm”.

U BT Cluj Napoca şi CSO Voluntari sunt deja în semifinale, campioana aşteptând învingătoarea seriei dintre Craiova şi Piteşti, iar ilfovenii, câştigătoarea decisivului dintre Oradea şi Dinamo.