Premierul Ludovic Orban, la compania Ford : “Am discutat de planul gradual de repornire a activităţii până la capacitatea maximă”

0
369

Premierul Ludovic Orban a fost astîzi la Craiova unde a vizitat fabrica Ford și a avut discuții atât cu conducerea companiei americane, cât și cu angajații acestei fabrici. Obiectivul cel mai important al Guvernului este ca, după depăşirea vârfului epidemiei de COVID-19, să susţină puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii pandemiei, a declarat cu puțin timp în urmă prim-ministrul Ludovic Orban, după vizita întreprinsă la compania Ford. “Am discutat de planul gradual de repornire a activităţii până la capacitatea maximă. De asemenea, am discutat despre intenţia extrem de curajoasă, mai ales în condiţiile date, de introducere în fabricaţie a unor modele noi, sunt convins că vor fi modele de succes şi, în mod clar, am discutat despre măsurile pe care Guvernul poate să le ia pentru a susţine nu numai compania Ford şi industria de automobile şi economia în ansamblu. Obiectivul nostru cel mai important este, după ce vom depăşi vârful epidemiei şi lucrurile vor tinde să revină la normal, să susţinem puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior izbucnirii epidemiei”, a spus Ludovic Orban.

La rândul său, președintelui Ford România, Ian Pearson a declarat că prioritatea conducerii companiei Ford  în ceea ce privește reluarea operațiunilor la fabrica de la Craiova a fost asigurarea sănătății și siguranței angajaților noștri. “Față de vizita Premierului Ludovic Orban de la începutul acestui an, cea de astăzi are loc într-un context diferit și plin de provocări. Pandemia de Coronavirus ne-a obligat să ne adaptăm nu numai modul în care trăim, dar și modul în care lucrăm. În cadrul vizitei de astăzi, am avut ocazia să-i arătăm Premierului zona în care producem aceste viziere. Până acum am fabricat aproape 16.000 de viziere, pe care le-am oferit angajaților, dar și dealerilor noștri. Sunt extrem de mândru de modul rapid în care echipa noastră a făcut posibilă trecerea de la concept la realitate în realizarea vizierelor pentru a reuși să venim în sprijinul comunității locale, dar și a angajaților noștri. Cu sprijinul Fundației Ion Țiriac am finanțat un nou dispozitiv de testare COVID-19; am achiziționat și livrat colete cu alimente esențiale către peste 400 de familii nevoiașe din trei regiuni diferite din România; am pus la dispoziție mașini de diferite tipuri pentru Direcțiile locale de Sănătate Publică și am organizat cursuri de conducere defensivă online pentru liceenii din Craiova. La fel cum am încercat să sprijinim comunitatea noastră, și noi avem la rândul nostru nevoie de sprijin, ca afacere. Industria noastră este vitală pentru economia românească, dar timp de aproape 7 săptămâni a rămas practic inactivă. Nu am înregistrat venituri deoarece piețele din Europa au fost blocate. În această perioadă, împreună cu multe alte industrii mici, mijlocii și mari, am solicitat sprijin Guvernului român și, din fericire, acesta a fost receptiv și a susținut multe dintre măsurile solicitate. Aș dori personal să mulțumesc Premierului Orban și Guvernului său pentru sprijinul acordat până acum. Acum vedem că primele piețe europene încep să se deschidă, dar credem că va dura ceva timp pentru ca acestea să funcționeze la nivelul anterior crizei. Încă nu știm cât timp va fi necesar. Prin urmare, trebuie să continuăm să colaborăm îndeaproape cu Guvernul pentru a monitoriza situația și pentru a veni cu soluții viabile pentru provocările viitoare. Principala noastră prioritate a fost repornirea activității fabricii, lucru pe care l-am făcut încă de lunea acestea,  iar acum obiectivul nostru este să ne redresăm, atât ca uzină, cât și ca industrie, atât de vitală pentru economia României.”

Alături de premierul Orban, la Ford a mai fost prezent ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor – Lucian Bode și ministrul Sporturilor – Ionuț Stroe. De la Craiova, Orban va pleca la Dacia Pitești unde se va întâlni și cu conducerea de acolo.