Bacalaureat 2020 – MEC are în vedere renunțarea la centrele zonale de examinare

0
279

Bacalaureatul începe pe 22 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar Evaluarea Națională – pe 15 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul Educației discută în prezent susținerea online a unora dintre probele de competențe de la BAC, dar nu a ajuns încă la o decizie tehnică finală, motiv pentru care examenele scrise au fost programate înaintea celor orale.

O altă modificare avută în vedere pentru Bacalaureatul de anul acesta este renunțarea la centrele zonale de examinare. Pentru a putea asigura distanțarea și măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, liceenii care fac naveta, de exemplu, ar putea susține examenul la școlile din localitatea de domiciliu, potrivit surselor Edupedu.ro. Nu s-a luat încă o decizie cu privire la probele de admitere în liceele vocaționale și în clasele cu profil bilingv, potrivit surselor Edupedu.ro.

Calendar examenului de Bacalaureat: 22 iunie 2020 – Limba și literatura română, examen scris; 23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă, examen scris; 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului, examen scris; 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și specializării, examen scris.

Calendar Evaluare Națională: 15 iunie 2020 – Limba şi literatura română, examen scris; 17 iunie 2020 – Matematică, examen scris; 18 iunie 2020 – Limba şi literatura maternă, examen scris.

Ministrul Educației și Cercetării a anunțat pe 2 mai că “la momentul acesta calendarele sunt în lucru și vor fi prezentate publicului săptămâna viitoare”. Cel mai probabil, calendarele pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi anunțate mâine.