Pictură de Cristina Petria, pe simezele Galeriei ARTA

0
351

Simezele Galeriei ARTA a Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Craiova găzduiesc, zilele acestea, o expoziție semnată Cristina Petria, reunind peste 40 de lucrări în ulei pe pânză, majoritatea cu tematică florală. „Îmi exprim iubirea de viață prin ceea ce pictez – flori, animale, peisaje, oameni”, ne-a mărturisit artista. Este a 12-a „personală” din cariera sa artistică și a doua vernisată în acest spațiu expozițional, după cea din luna mai a anului trecut.

Cristina Petria s-a născut la 8 martie 1950, în localitatea Mihai Bravu, județul Giurgiu. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” – Pictură în 1973 și Muzeologie în 1982. A fost membră a Fondului Plastic al Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti din 1980, iar din anul 2004 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Are peste 70 de participări la expoziții de grup în toată țara, din 1963 și până în prezent, și lucrări în colecții private din țară și străinătate (Germania, Franța, Canada, Statele Unite ale Americii, Israel, Belgia, Elveția, Japonia ș.a.).

Expoziția de la Galeria ARTA este una cu vânzare și poate fi vizitată până pe data de 15 mai. Filiala Craiova a Uniunii Artiștilor Plastici din România invită publicul, apoi, la Salonul de Cultură Slatina (16-30 mai 2019) și la Salonul Municipal Craiova (1-15 iunie 2019).