Claudiu Manda: Esenţă oltenească autentică!

2
2559

Senatorul de Dolj Claudiu Manda, liderul social-democraţilor din teritoriu, nu conduce lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, dar pentru doljeni este „cap de listă”. Afirmaţia pare paradoxală. Aflat pe poziţia a treia – eligibilă – este devansat de Rovana Plumb şi Carmen Avram, ceea ce, fie şi din curtoazie, nu constituie un impediment. Politician de acum cunoscut, în răscrucea unde pisicile se rup în două, fix în două, fără rest, Claudiu Manda are destule calităţi, de acum dovedite. Cunoaşte ringul şi nu rareori, în apariţiile publice, pune la podea, prin argumente logice, discurs calibrat, seriozitate, judecată pozitivă, adversari pe care nu îi dispreţuieşte politic, dar cu partizanatul orb şi crampele vizuale nu poate fi de acord. Judecata pozitivă e necesară sufletului ca şi veghea critică. Vorbeşte bine limba română, nu doar corect, ci nuanţat, precis, expresiv. Oltean autentic – identitate care ne umple de onoare – Claudiu Manda nu va vota, în ruptul capului, împotriva ţării sale, la Bruxelles sau Strasbourg, în Parlamentul European, cum au făcut-o alţii, şi va face tot ce îi stă în putinţă pentru Doljul pe care îl reprezintă. De ce Claudiu Manda? Laudat mai mult decât se cuvine, poţi fi înjurat la nesfârşit, stigmatizat fără argumente, păţeşti acelaşi lucru. Dar afirmând despre el că este o esenţă oltenească autentică, care nu cedează în faţa minciunii, dedublării, ranchiunei gratuite, ce ne împresoară, nu comitem o eroare. Cum spunea Petre Pandrea, un oltean are 24 de măsele, poartă cobiliţa pe un umăr şi pasărea măiastră pe alt umăr Aparţine social-democraţilor, pe care nu puţini, într-un derapaj aiuritor, îi doresc izgoniţi de pe scena politică, de parcă ar fi fost aleşi de un electorat format din “săracii pământului”. Or, Claudiu Manda a fost trimis în Parlament de doljeni, nu de marţieni, cu un vot covârşitor, îndelung cumpănit. De fiecare dată. Claudiu Manda merită votul la 26 mai a.c. pentru a accede în Parlamentul European, între altele şi pentru că… e un om normal, care nu poate uita de unde a plecat. Ceea ce e mare lucru.

2 COMENTARII

  1. Ia uite cine vorbeste… Formularea saracacioasa a unui vocabular limitat PUTE A TOV. CANTAR. Daca avea bun simt si ar fi semnat articolasul nici nu il mai citeam, e o pierdere de timp cat se poate de clara ca de fiecare data.
    Care in loc sa se preocupe de Manda, Iohannis sau alte slugi politice, s-ar gandi cum o scoate la basma curata baietasul lui, cel cu iq subunitar, care a bagat tara asta in rahat de 80 milioane euro. Tara care nu ii va plati boacanele ca nu mai e tinut in brate ca la Craiova… Sa le plateasca el ai neamul lui, nu eu si nu alti romani!!!

Comments are closed.