WTA Madrid: Victorie importantă pentru Irina Begu

0
90

Irina Begu (locul 29 mondial) s-a calificat în turul doi de la Madrid, după ce a trecut, sâmbătă, cu un dublu 6-4, de rusoaica Elena Vesnina (14 WTA şi favorita nr. 12).

În manşa următoare, Begu va juca cu învingătoarea dintre italianca Francesca Schiavone (locul 100; beneficiara unui wild card) şi suedeza Johanna Larsson (54 WTA, venită din calificări). Irina se află în deficit minim în faţa ambelor, o-1 la directe cu Schiavone şi 1-2 cu Larsson.

România mai este reprezentată pe tablul principal de trei jucătoare, Simona Helep, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea. Toate vor juca duminică, Halep (4 WTA) urmând a o înfrunta pe cehoaiaca Kristyna Pliskova (58 WTA), Niculescu (48 WTA) pe daneza Caroline Wozniacki (11 WTA), iar Cîrstea (64 WTA), beneficiara unui wild card, pe rusoiaca Anastasia Pavlyuchenkova (16 WTA).

Halep n-a mai întîlnit-o pînă acum pe sora geamănă a mai cunoscutei Karolina, Niculescu e condusă cu un neverosimil 0-7 fr Wozniacki, pe când Cîrstea şi-a împărţit victoriile cu Pavlyuchenkova, fiecare câte două.

Simona Helep este campioana en-titre, trecînd în finala de anul trecut de slovaca Dominika Cibulokova. Costănţeanca mai are o finală pe zgura din capitala spaniolă, în 2014, când s-a înclinat în faţa Mariei Sharapova.