Şofer fără permis reţinut după ce a lovit cu maşina un poliţist

0
92

Un craiovean de 33 de ani, care nu poseda permis de conducere, a fost reţinut, duminică seara, pentru 24 de ore, pentru ultraj, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului. Bărbatul, care circulă prin comună Leu, la volanul unui Audi, a refuzat să oprească la semnalul unui poliţist de la Rutieră, ba mai mult, l-a lovit cu autovehiculul pe agent şi a fugit. Poliţistul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea sa fiind bună, iar autorul a fost prins ulterior de oamenii legii. Aseară au cerut instanţei arestarea preventivă a craioveanului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, duminică după-amiază, în jurul orei 15.30, în timp ce poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj se aflau în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe DJ 604, în localitatea Leu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Audi care circulă din direcţia Castranova către D.N. 6. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţistului şi, mai mult, l-a lovit cu partea din faţă a autovehiculului, după care şi-a continuat deplasarea fără să-i pese de starea agentului căzut la pământ. Poliţistul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale, medicii stabilind că, din fericire, suferise leziuni uşoare. Imediat s-a dat alarma şi s-au demarat căutările, la scurt timp reuşindu-se identificarea şi prinderea conducătorului autoturismului Audi. Oamenii legii au stabilit că este vorba despre Viorel Petcu, de 33 de ani, din Craiova care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Craioveanul a fost audiat de poliţişti, apoi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj.

„Persoana în cauză este cercetată sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, părăsirea locului accidentului şi ultraj, fiind reţinută pentru 24 de ore”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Aseară, craioveanul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.