Gazele s-ar putea scumpi în perioada următoare

0
64

Scumpirea gazelor pare iminentă! Cel puţin pentru consumatorii industriali. O decizie în acest sens va fi luată de Autoritatea Naţională de Reglementare din Domeniul Energiei într-o lună sau două.

Odată crescute tarifele pentru firme, preţul gazelor pentru populaţie ar putea fi menţinut la nivelul actual. Este o variantă analizată de Guvern. Distribuitorii de gaze au cerut scumpirea gazului încă de la 1 aprilie, dar ANRE spune că va avea o decizie finală într-o lună sau două.

“În momentul de faţă legislaţia existentă prevede alimentarea în proporţii egale, din aceleaşi surse, pentru toţi consumatorii alimentaţi în România. Acest lucru se poate face într-adevăr cu două coşuri. Este posibil numai dacă ar exista modificarea legii gazelor sau va exista o ordonanţă de Urgenţă de modificare a legii care să ne permită existenta a două coşuri unul pentru consumatorii casnici şi unul pentru restul pieţei. Sau pentru anumite tipuri de consumatori să folosească un coş cu anumite procente de import, scăzut, şi un alt coş pentru industrie”, a declarat Dan Plaveti, preşedintele ANRE.