Caravana Supliment de sănătate, prima oprire la Craiova

0
56

Compania Vitacare a lansat, ieri, la Craiova campania Suplimentele nutritive – aliatul sănătăţii tale, un demers educaţional care îşi propune să informeze un segment cât mai larg de populaţie cu privire la prevenţie şi alimentaţie ca stil de abordare al sănătăţii. Campania se desfăşoară în întreaga ţară, primul oraş în care s-a oprit caravana fiind municipiul Craiova. Ieri, împreună cu reprezentanţii Vitacare, reputatul specialist în nutriţie lect. univ. dr. Lygia Alexandrescu a dat sfaturi cu privire la alimentaţia sănătoasă şi rolul suplimenţilor alimentari în menţinerea unei vieţi echilibrate.

 

O întâlnire a fost programată şi cu 45 de medici de familie din Craiova, discuţiile purtându-se pe marginea susţinerii imunităţii, despre importanţa vitaminelor, cum se alege un supliment nutritiv, care sunt diferenţele între extracte, pulberi sau care sunt cele mai bune momente pentru cura de detoxifiere. Caravana Vitacare va ajunge în acest an şi în oraşele Timişoara, Cluj, Iaşi, Braşov sau Constanţa.

„Înainte de Paşte şi la început de primăvară simţim nevoia să ne primenim şi sufletul şi trupul în aşteptarea Marii Sărbători. Şi astfel reducem şi chiar eliminăm consumul de produse de origine animală. Această practică este controversată de cei care ridică problema suficienţei nutrienţilor esenţiali pe care îi furnizăm organismului – având în vedere că alimentele de tipul cărnii, ouălor sau lactatelor dispar din dietă. Un lucru este cert: dieta exclusiv vegetariană este în general binevenită pentru organism, însă trebuie gândită şi planificată, pentru a nu produce dezechilibre la nivelul acestuia”, a declarat dr. Lygia Alexandrescu.