Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale : Cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze o pot face de acum înainte fără nici un fel de restricție

0
1230
Toți cetățenii ucraineni care intră în țara noastră și doresc să se angajeze o pot face de acum înainte fără nici un fel de aviz sau restricție.  Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a declarat că pentru a se putea rezolva această problemă s-a modificat legislația. “Guvernul a adoptat o OUG care vine în sprijinul refugiaților ucraineni, fie că vorbim de persoane care doresc să de angajeze, persoane cu dizabilități și bătrâni. Măsurile vin atât în sprijinul refugiaților ucraineni, cât și în cel al mediului de afaceri românesc, care acuză o lipsă a forței de muncă!”, a subliniat Cristian Vasilcoiu, într-o postare pe pagina sa Facebook.
          La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că persoanele cu dizabilități care sosesc din Ucraina vor putea beneficia de protecție și tratament în centrele din țara noastră, prin modificările făcute prin această OUG. “Trăim vremuri dificile, dar ne adaptăm din mers pentru a ajuta atât refugiații ucraineni, cât și cetățenii și firmele românești. Astfel, am modificat legislația pentru ca toți cetățenii ucraineni care intră în țara noastră și doresc să se angajeze să o poată face, în aceleași condiții ca și cetățenii români, mai ales că și patronatele românești reclamă o lipsă a forței de muncă. Totodată, persoanele cu dizabilități care sosesc din Ucraina vor putea beneficia de protecție și tratament în centrele din țara noastră, prin modificările făcute prin această OUG. Contăm pe sprijinul Uniunii Europene pentru a ne ajuta cu decontarea acestor cheltuieli pe care le facem acum din fondul de rezervă.”, a precizat ministrul Muncii, tot într-o postare pe facebook.