Spectacolul primăverii la Poiana Mare- realizat cu susţinerea primarului Marin Vintilă

0
131

Miercuri, 5 martie, începând cu ora 16:00, în sala Căminului Cultural Poiana Mare, a avut loc un spectacol dedicat primăverii şi Zilei de 8 martie. Manifestarea s-a derulat la iniţiativa primarului Marin Vintilă care a reuşit să reînvie cântecul şi jocul oltenesc. Edilul comunei susţine de câţiva ani două grupuri de dansuri şi jocuri olteneşti “Flori din Poieniţa” şi “Floricica”, coordonate de profesorul şi coregraful Camelia Raboveanu din cadrul Şcolii de Artă “Cornetti” Craiova. Copiii care fac parte din grupul “Flori din Poieniţă” sunt deja absolvenţi ai Şcolii de Artă “Cornetti” , iar cei din “Floricica” sunt încă elevi, având vârste cuprinse între 5-18 ani.

Pe parcursul a două ore, tinerii dansatori au reuşit să capteze atenţia publicului, destul de numeros, care a avut ocazia să asiste la o interpretare autentică în spiritul “pur” românesc, cu costume tradiţionale. Partea de final a manifestării a aparţinut Cameliei Raboveanu care a interpretat câteva cântece populare, încheierea fiind făcută de seniorii “Flori din Poieniţă” care au prezentat o suită de jocuri tradiţionale româneşti. Coordonatoarea programului artistic a mulţumit primarului Marin Vintilă pentru sprijinul acordat, urându-le pe această cale tuturor domnişoarelor şi doamnelor un sincer “La  mulţi ani!”.

Marin Vintilă

”Fiind una dintre cele mai mari comune din ţară, am considerat că este normal să susţin aceste activităţi culturale prin care ne identificăm în primul rând ca români. Din experienţa pe care am acumulat-o în urma deplasărilor făcute peste Dunăre, la vecinii din Bulgaria şi Serbia, acolo unde fiecare sătuc are un ansamblu de acest gen, am simţit că este de datoria mea şi a noastră să nu dăm uitării tradiţiile moştenite de la bunici şi străbunici. În Poiana Mare, mereu au fost oameni care şi-au dat interesul, iar ceea ce facem noi acum nu este decât o continuarea  a unui proiect pe care nimeni nu are dreptul să-l oprească…. ”, a precizat primarul Marin Vintilă.

CRISTIAN RUDĂREANU